HomeJustíciaEl Parlament aprova una proposta de resolució per a habilitar un jutjat...

El Parlament aprova una proposta de resolució per a habilitar un jutjat d’instrucció a Móra d’Ebre

El Parlament dona llum verda a la creació d’un jutjat mixt de primera instància i instrucció a la Ribera d’Ebre. La comissió de justícia ha aprovat una proposta de resolució del PSC, que ha rebut també el suport d’ERC i Junts, i que insta el Govern de la Generalitat a adreçar-se al Ministeri per a posar en marxa el nou jutjat a Móra d’Ebre.

La Ribera d’Ebre és l’única comarca de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona que no compta actualment amb cap jutjat de primera instància. Els expedients judicials a la comarca es deriven als jutjats de Gandesa o de Falset, en funció de la riba del riu en què es generen. Així, per exemple, un expedient judicial obert a Ascó aniria al jutjat de Gandesa, mentre que un altre a Vinebre -només a dos quilòmetres- es gestionaria als jutjats de Falset.

El portaveu del PSC a la comissió de justícia, Rubén Viñuales, ha assegurat este dimarts -dia 22- que “no s’entén que no hi haja cap jutjat de primera instància a la Ribera d’Ebre”, i ha subratllat “la necessitat d’apropar tant com es puga la justícia a la ciutadania”. “Una justícia llunyana provoca indefensió, sobretot a la gent en una situació més vulnerable”, ha afegit. En els últims anys, la necessitat de crear un nou jutjat també ha estat reclamada per altres formacions polítiques, i l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha emfatitzat la necessitat de tenir un nou jutjat a la capital riberenca, que es podria situar a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, actualment abandonada, a l’avinguda Comarques Catalanes.

La proposta de resolució es va aprovar amb les esmenes de Junts i ERC, que també hi van donar el seu vot favorable. Per això, el secretari de Justícia del PSC a l’Ebre, el moranovenc Carlos Trinchan, ha estès la mà a “totes les formacions polítiques del territori, especialment, a ERC i Junts, que governen la Generalitat, que es facen seua la proposta i es puga aconseguir la creació del nou jutjat a la Ribera d’Ebre”.

A banda de l’apropament de la justícia a la població de la comarca, el nou jutjat de primera instància de Móra d’Ebre suposaria també la millora del servei judicial a Gandesa i Falset, dos jutjat d’instrucció que sovint es troben sobrepassats pel gran nombre d’expedients que han de generar respecte del personal que hi treballa de forma estable.

El proper pas per a la creació del nou jutjat l’ha de fer la Generalitat, que s’ha d’adreçar al Ministeri de Justícia per a crear el nou jutjat de primera instància a Móra d’Ebre. Els socialistes s’han compromès a demanar suport al govern de Madrid i, a la vegada, destaquen que “faran seguiment” de la proposta de resolució perquè la Generalitat tramite la petició a l’executiu estatal.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 40

Últimes notícies