HomeEducacióEl planer Juan Domingo Farnós, considerat una de les persones més influents...

El planer Juan Domingo Farnós, considerat una de les persones més influents d’internet

Juan Domingo Farnós és un ebrenc, concretament, de Santa Bàrbara, que s’ha passat mitja vida voltant els cinc continents per a ensenyar el que és l’educació inclusiva i disruptiva, teoria que l’ha portat a guanyar nombrosos premis i a ser reconegut internacionalment.

Farnós és doctor en e-learning, tecnologia i intel·ligència artificial, i assessor d’universitats d’arreu del món, amb més de 30 anys d’experiència. L’any 1992, va desplaçar-se a Medellín (Colòmbia) per a fer una xarrada sobre el que significava l’educació inclusiva, concepte que en aquell moment era molt poc conegut.

La seua conferència es va escampar per tot Amèrica llatina, i a partir d’aquí va començar a guanyar protagonisme i a divulgar la seua teoria sobre el coneixement arreu del món. “Vaig veure la importància d’explicar què era l’educació inclusiva i la necessitat de tenir-la en compte. Per a mi, l’educació inclusiva és el fet que cada escola s’adapte de manera personalitzada a l’alumne. Avui en dia, després de tants anys, continuo fent conferències centrades en este concepte i ho compagino amb l’educació disruptiva, que és una manera d’englobar l’educació i la transformació social amb un nou paradigma”.

Estes conferències li han atorgat molt de reconeixement internacional, i l’han fet participar en nombroses xarrades i ser professor d’universitats tan prestigioses com Harvard o Oxford, entre altres. Actualment, es dedica 100 % a la investigació centrada en l’àmbit de l’educació disruptiva i ho compagina publicant tot el seu contingut al seu blog, que té més de 25 milions de visites.

D’ençà que va esclatar la covid el 2020, no ha pogut realitzar conferències presencials, però sí que s’ha adaptat al món tecnològic i ha realitzat un total de 440 conferències en línia durant estos dos anys en què hem estat submergits en la pandèmia. “Vull ajudar la gent a transformar les coses. A més d’escriure llibres sobre les meues investigacions, ho publico tot al meu blog, de forma oberta i gratuïta, perquè tothom hi puga accedir. M’agrada treballar per als altres, i gràcies a esta filosofia que tinc de viure per als altres, el 2016 em van reconèixer com la persona més influent d’internet”, destaca Farnós.

La setmana passada, va haver de desplaçar-se a Madrid perquè li van atorgar el premi AEFOL, en reconeixement a la trajectòria, innovació i el talent. Juan està molt satisfet d’- haver guanyat este premi, ja que el considera molt important, perquè “és com l’Oscar de cinema, però en el món tecnològic”. Des que va aparèixer internet cap als anys 90, se li van obrir unes portes i una manera de fer feina que abans era impensable. “La tecnologia obre moltes portes, però també et condiciona molt la manera de treballar. Amb tot i això, és rellevant destacar i tenir sempre present que la societat no pot tirar endavant sense transformació”.

Avui en dia, té entre les seues mans un nou projecte que estudia el metavers, una realitat que l’investigador diu que no existix, sinó que s’ha de construir. “L’única realitat d’avui en dia és que es treballa molt amb el món virtual, perquè el món físic es queda petit per a les persones i per totes les coses que es volen fer. És per això que necessitem crear altres mons, i en este cas, el més indicat és el metavers, que tracta la realitat virtual i la realitat augmentada, i ens permet estar tant al món virtual com al físic al mateix moment”, explica Farnós.

Com a conclusió, Domingo vol fer especial èmfasi a donar importància a tot el món virtual, tecnològic i de l’aprenentatge en línia, ja que és la base del futur que permetrà que totes les persones aprenguen a qualsevol lloc del món i en qualsevol moment.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies