HomeSense categoriaEl ple del Consell Comarcal aprova un pressupost de 18 milions d’euros...

El ple del Consell Comarcal aprova un pressupost de 18 milions d’euros per al 2020

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el pressupost comarcal del Baix Ebre per a l’exercici 2020, que serà de 18.050.368,17 euros, el que significa un increment del 7,09% respecte de l’exercici 2019. El pressupost ha rebut el vot favorable dels socis de govern a l’ens comarcal, Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre; l’abstenció del conseller comarcal de Ciutadans i el vot contrari dels representants de Junts per Catalunya i el PSC.

“Presentem al ple un pressupost de contenció de la despesa, que garanteix la prestació de serveis a les persones i que pretén equilibrar la balança econòmica amb les aportacions d’altres administracions”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que també ha apuntat que les principals línies de treball del govern comarcal són la creació d’ocupació, la dinamització econòmica de tots els municipis del Baix Ebre i evitar el despoblament.

Per la seua banda, el conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni, ha exposat els comptes i ha detallat que la partida més important dels ingressos és la de les transferències corrents, que puja un total de 16.710.230,11 euros, amb un increment del 5,81% respecte al 2019 i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

També s’incrementa el capítol de transferències de capital, en aquest cas un 38% i puja un total de 907.360,98 euros. En aquest sentit, es milloraran les estacions depuradores d’aigües residuals i encarregarem la redacció dels projectes de les depuradores de Paüls, Campredó i Bítem, així com la modificació de la de l’Ametlla de Mar.

Pel que fa al pressupost d’inversions serà d’1.126.598,06, un 38% superiors a les del 2019. L’execució de l’obra de la Via Verda del Carrilet (556.965,06 euros); l’enllumenat de la Via Verda al tram que comunica Tortosa amb Roquetes (90.000 euros) i l’arranjament de l’antiga estació de Camarles per a pisos d’emergència social (61.500 euros) són els principals projectes.

Concretament es convertirà en Via Verda un tram de 7,2 quilòmetres de longitud, de l’antic traçat del Carrilet comprès entre la rotonda de la C-42, a la vora de l’antiga bòbila d’Anguera i el pont de l’autopista AP-7, a l’Aldea. “Aquesta actuació encaixa amb l’objectiu de fomentar el turisme per generar ocupació i convertir el Baix Ebre en una destinació cicloturística de referència”, ha manifestat el vicepresident del Consell, Jordi Jordan.

Una de les novetats que incorpora el pressupost de 2020 consisteix a incrementar els serveis tècnics que el Consell presta als ajuntaments amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats plantejades pels municipis. Aquests serveis seran: arquitectura i urbanisme, informàtica (un tècnic en transparència i administració electrònica) i contractació pública. La nova llei de contractació pública fa que els ajuntaments més petits necessiten un assessorament especialitzat per tal de poder donar resposta a les demandes de la ciutadania. “Des del Consell ajudarem els municipis a prestar aquests serveis perquè els ajuntaments de tots els municipis del Baix Ebre ofereixen a la ciutadania un servei adequat i evitem així el despoblament de les zones rurals”, ha dit Faura.

D’altra banda, el pressupost del 2020 manté la gestió del servei de transport escolar col·lectiu, els ajuts individuals de desplaçament, menjador i per l’adquisició de llibres escolars, així com la gestió dels menjadors de les escoles de Remolins i La Mercè.

Finalment, el pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de 248.770 euros, de tal manera que el pressupost consolidat per a 2020 puja a 18.299.138,17 euros, un 6,89% superior al del 2019.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies