HomePolíticaEl ple del Consell del Baix Ebre aprova el cartipàs de l’ens...

El ple del Consell del Baix Ebre aprova el cartipàs de l’ens comarcal

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, en sessió extraordinària d’avui 1 d’agost el cartipàs de l’ens comarcal, presidit per Antoni Gilabert, de l’Aldea, fruit de l’acord de govern entre Esquerra Republicana i PSC.

El nou govern comptarà amb Mercè Pedret (PSC) com a vicepresidenta primera; Vanessa Callau (ERC) com a vicepresidenta segona; Sergi Curto (PSC) com a vicepresident tercer; Rosalia Pegueroles (ERC) com a vicepresidenta quarta; Roger Avinyó (ERC) com a vicepresident cinquè ; Samuel Ferré (ERC) com a vicepresident sisè i Francesc Vallespí (PSC) com a vicepresident setè.

Durant la sessió s’ha aprovat la creació de 7 comissions informatives: Promoció Empresarial i Polítiques Actives d’Ocupació, a càrrec de la consellera Vanessa Callau; Gestió ambiental i transició energètica, a càrrec del conseller Roger Avinyó; Serveis als municipis, a càrrec de la consellera Rosalia Pegueroles; Acció Ciutadana, cultura i memòria democràtica , a càrrec del conseller Francesc Vallespí; Serveis Socials, a càrrec de la consellera Mercè Pedret; Ensenyament, Joventut i Esports, a càrrec del conseller Sergi Curto, i Governació i Hisenda, a càrrec de Samuel Ferré. Cadascuna d’aquestes comissions informatives està integrada per tres membres dels grups d’Esquerra Republicana i de Junts pel Baix Ebre, i 2 representants del grup polític del PSC. En la sessió plenària també s’han acordat els membres del consell de Presidència, i els membres representants als diferents organismes i entitats.

Finalment, el ple ha acordat el règim de dedicacions i indemnitzacions dels consellers per aquest mandat 2023-2027. El president, que tindrà una dedicació del 100% de la jornada, ha mantingut el sou de l’anterior mandat. També tindrà una dedicació parcial del 75% de la jornada, el conseller Sergi Curto, responsable de l’àrea d’ensenyament, i 3è vicepresident. En la sessió plenària també s’ha ratificat al càrrec de gerència a la Sra. Neus Guiu, que ocupa el càrrec des del juliol de 2019.

En declaracions posteriors al Ple, el president ha posat en valor que “avui s’inicia una nova legislatura amb un equip de govern fort i cohesionat per liderar un ens comarcal que creix de manera exponencial, amb l’objectiu de complir els compromisos marcats, amb grans projectes per dinamitzar la comarca que aportaran millores essencials a la qualitat de vida de les persones del nostre territori”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies