HomePolíticaEl plenari de Deltebre aprova el projecte de pavimentació dels carrers del...

El plenari de Deltebre aprova el projecte de pavimentació dels carrers del municipi

La sessió plenària d’este mes d’abril de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcada per l’aprovació del projecte de pavimentació de carrers del municipi, el qual ha comptat amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre, i les abstencions d’ERC Deltebre i el PSC Deltebre.

Este projecte permetrà complementar, conjuntament amb les obres d’arranjament de vies públiques que s’estan duent a hores d’ara i les que s’iniciaran en breu, la pavimentació del 80% dels carrers del municipi.

En este sentit, s’arranjaran 152 dels 189 carrers del cas urbà de Deltebre. Soler ha definit aquest projecte com “una acció transversal i de canvi, un punt d’inflexió que ens ha de permetre passar de batxejar i de fer pedaços, a pavimentar amb aglomerat per arranjar els carrers”.

L’acurada gestió econòmica que s’ha realitzat durant estos darrers anys permetrà fer front esta inversió. De fet, si bé l’any 2014 l’endeutament de l’Ajuntament de Deltebre era superior al 84%, actualment aquest se situa al voltant del 25%. Per este motiu, es formalitzarà un préstec, del voltant de 4.000.000 €, que permetrà fer front a esta actuació i a altres accions que es donaran a conèixer més endavant.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha subratllat que “tot i amb la sol·licitud d’aquest préstec, encara complirem amb la premisa que ens vam marcar a l’inici del nostre mandat municipal: deixar un municipi amb més inversió, amb més orgull de poble i amb menys endeutament”.

El representant d’ERC Deltebre, Carlos Bel, ha detallat que “estem d’acord amb el fet que la solució no es anar apedaçant els carrers, tal com s’ha anat fent, i que es necessitaria un projecte ambiciós. Això no obstant, considerem que s’hauria d’haver temporalitzat amb més exactitud i amb menys extensió per a facilitar la seua aplicació”.

Per la seua banda, el portaveu del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha qualificat aquesta actuació com a “electoralista“.

La sessió plenària de l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat, per unanimitat, la proposta d’alcaldia en defensa del sector pesquer, atesos els diferents factors que posen en risc el futur d’aquest sector: l’aplicació espanyola del MAP europeu, l’obligatorietat d’una estimació de captura abans d’entrar al port, l’esborrany del nou pla de pesca per al sector de l’encerclament.

Finalment, el plenari també ha debatut la moció presentada per ERC Deltebre per a la millora de l’accessibilitat i inclusió social de les persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA). Aquesta ha estat aprovada per unanimitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies