HomeEconomiaEl preu de la llum per aquest divendres es desploma fins als...

El preu de la llum per aquest divendres es desploma fins als 5,47 euros/MWh, el més barat des del febrer del 2021

El preu de la llum per aquest divendres caurà fins als 5,47 euros/MWh, segons els registres de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). D’aquesta manera, se situarà com el més baix des del febrer del 2021 i serà 36 vegades més barat que en el mateix dia de l’any passat (200,68 euros/MWh). El preu final per aquest divendres és el resultat de la mitjana de la subhasta en el mercat majorista, l’anomenat ‘pool’ (6,02 euros/MWh) i el topall del gas a les centrals de cicle combinat, que restarà 55 cèntims. Amb tot, serà el dia del 2022 amb la llum més barata. Sense l’aplicació de l’excepció ibèrica el preu de la llum hauria pujat fins als 50,53 euros/MWh, és a dir, pràcticament deu vegades més.

Per aquest divendres les hores més barates seran entre 3 i 5 de la matinada, mentre que la més cara entre 19 i 20 h del vespre. Respecte d’aquest dijous, quan ha marcat 16,15 euros/MWh, el preu de la llum baixarà a més de la meitat.

Fins al moment el dia més barat de l’any va ser per Nadal, quan va situar-se en 10,63 euros/MWh. L’abaratiment de la llum dels últims dies s’explica per la major generació d’energies renovables i per les temperatures més suaus del que correspondria en aquesta època de l’any.

El preu de la llum a l’Estat continua més baix respecte d’altres països de la Unió Europea. Aquest divendres a Alemanya pujarà fins als 14,6 euros/MWh; 18,5 euros/MWh a França i 179,5 euros/MWh a Portugal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies