HomeSalutEl Projecte Emma recapta més de 40.000 € durant el 2023 per...

El Projecte Emma recapta més de 40.000 € durant el 2023 per a continuar la investigació contra el càncer de mama

Durant el 2023 el Projecte Emma ha aconseguit 40.102 € gràcies a les aportacions solidàries individuals de la ciutadania i també de les empreses i institucions. Cal fer una especial menció, aquest darrer any, a l’aportació d’SB Hotels, que va contribuir amb 16.000 € per finançar diferents anàlisis genètiques que s’estan duent a terme.

El projecte Emma va néixer a principis del 2020 com una iniciativa de la Fundació Dr. Ferran per a recaptar fons per a la recerca en càncer de mama, impulsada pel grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica (PO&B), que compta amb el suport de la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut.

Un repte ambiciós

L’objectiu del projecte Emma és estudiar amb profunditat la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama i entendre com aquesta influeix en la resposta al tractament i en l’evolució de la malaltia.

El 2022, primer any d’execució del projecte científic, es van seleccionar 400 pacients diagnosticades amb càncer de mama del tipus ductal infiltrant entre el 2005 i el 2015, juntament amb la compilació de les dades clíniques i patològiques associades durant 10 anys de seguiment clínic i l’extracció del material genètic de biòpsies dels ganglis limfàtics de l’aixella.

Foto: Cedida

Quant a l’evolució científica, que enguany es troba en el tercer any, actualment s’han inclòs mostres histològiques de més de 300 pacients en l’estudi. En aquestes mostres s’ha realitzat l’extracció de material genètic de les biòpsies dels ganglis limfàtics de l’aixella, on s’estan realitzant diferents tipus d’anàlisis genètiques per a trobar marcadors que puguen estar relacionats amb la recaiguda de les pacients per metàstasi a distància durant els 10 anys posteriors al diagnòstic.

A més a més, s’estan tenyint en diferents talls histològics marcadors immunohistoquímics relacionats amb la resposta immune, i s’estan digitalitzant i desenvolupant ferramentes d’anàlisi d’imatge basades en intel·ligència artificial per a poder quantificar la resposta immune directament en el teixit.

Encara que el grup ja compta amb uns primers resultats preliminars, l’investigador principal, el Dr. Carlos López, comenta que “esperem tenir uns primers resultats sobre marcadors immunes relacionats amb la recaiguda cap a finals d’aquest 2024”.

Rendició de comptes

La recaptació inicial de 150.000 euros dels dos primers anys del Projecte Emma, centrats exclusivament a recaptar fons per poder dur a terme la investigació, va permetre donar el tret de sortida a la investigació científica.

Encara que el llançament de la campanya va estar marcat per l’inici de la pandèmia mundial de la covid-19, actualment el Projecte Emma porta recaptats més de 280.000 € nets per a la investigació, a banda de la inversió que s’ha fet per poder dur a terme la campanya de recollida de fons.

Foto: Cedida

D’ençà que es va iniciar el Projecte Emma, la major part de les despeses, més de 60.000 €, s’han destinat a material i equipament de laboratori i de la mateixa campanya. També s’han invertit més de 70.000 € en recursos humans per a investigadors del projecte. Així mateix, gairebé 8.000 euros s’han destinat a despeses relacionades amb la participació en congressos i fires. El romanent, prop de 140.000 euros, es destinarà principalment a cobrir les necessitats de finançament dels contractes de l’equip d’investigadors durant els pròxims mesos.

El finançament continua sent necessari. Agraïm a totes les empreses, institucions i a la ciutadania en general la implicació que heu tingut en aquests darrers anys i el suport que doneu al Projecte Emma”, afegeix Carlos López.

La informació sobre el grup i les diferents maneres de fer aportacions es poden trobar a la seua web www.projecteemma.org.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 29

Últimes notícies