HomeSense categoriaEl rebrot al Segrià reduïx el trànsit a la C-12 i l’afluència...

El rebrot al Segrià reduïx el trànsit a la C-12 i l’afluència de visitants a la Ribera d’Ebre

EDICIÓ PAPER // El rebrot de coronavirus i el confinament perimetral a la comarca del Segrià ha reduït el trànsit a la C-12 i també el nombre de clients en diversos establiments de restauració vinculats a la carretera de la Ribera d’Ebre. Els veïns no temen que es puga estrendre el brot si seguix la prohibició i els controls a l’entrada de la comarca.

Des del passat cap de setmana, els Mossos d’Esquadra controlen el trànsit a l’entrada de la demarcació de Lleida. En diverses ocasions s’han instal·lat a la C-12, entre Flix i Maials per tal de prohibir la circulació entre municipis de la Ribera d’Ebre i el Segrià si no és estrictament per motius laborals. La finalitat no és altra que la d’evitar que el nou brot de coronavirus que s’ha donat a la comarca veïna del Segrià puga entrar a les Terres de l’Ebre.

L’augment de controls i el confinment perimetral de la comarca lleidatana ha provocat una reducció notable del trànsit a l’eix de l’Ebre en direcció sud. “L’afluència del trànsit ha baixat, especialment de gent provinent de Lleida però també molt en direcció nord”, explica l’alcalde de Flix, Francesc Barbero. Flix és la porta d’entrada a les Terres de l’Ebre per la C-12 per a vehicles provinents des del Segirà. Una via que durant l’estiu augmenta el nombre de trajectes, sobretot de veïns de les terres de Ponent i l’Aragó que es dirigeixen cap a la Costa.

Amb la davallada de la circulació, alguns establiments de restauració propers a la carretera de localitats com Flix, Garcia o Benifallet -ja al Baix Ebre- han perdut part de la seua clientela habitual. “Per als aragonesos que van cap a la platja, Flix es troba pràcticament a mig camí i molts aprofiten per a fer una aturada al restaurant per a prendre alguna cosa o per a menjar, estos dies s’ha notat la davallada”, explica el cambrer d’un establiment situat a peu de carretera C-12. També alguns dels actius turístics de la zona han patit cancel·lacions de visites guiades i la disminució del nombre de turistes que provenia de la demarcació de Lleida.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies