HomeAgriculturaEl reg en l'olivera i el Xerta-Sénia arguments aquest dijous d'una de...

El reg en l’olivera i el Xerta-Sénia arguments aquest dijous d’una de les xarrades del cicle de conferències de la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús

Josep Rufat, tècnic de l’IRTA, donarà aquest dijous 13 de febrer una conferència sobre “El reg en olivera i plantacions d’olivera tradicional i intensives” dins del Cicle de Conferències “Daniel Mangrané” de la XXV Fira de l’Oli i IV Fira de la Garrofa de les Terres de l’Ebre a Jesús.

Serà a les 19.30 hores a l’Edifici Immaculada de Jesús i comptarà amb la presentació a càrrec de Lluís Gimeno, president de la Comunitat de Regants del Xerta-Sénia, Mingo Espuny, vicepresident, i Ferran de Grau, director dels Serveis Territorials del DARP a les Terres de l’Ebre.

El reg en un cultiu com l’olivera permet una estabilització de les produccions. En els episodis de sequera queda palesa la implementació de noves zones de secà. La implantació de noves zones de reg o modernització de zones existents permet fixar la gent al territori per la millora de les productivitats en cultius tradicionals en zones de secà. Aquest serà l’exemple del regadiu del Canal Xerta-Sénia que comportarà la transformació de secà a reg d’unes 16.480 ha. La conferència servirà per exposar com es comporta l’olivera amb reg i quin maneig cal fer d’aquestes explotacions, tant d’explotacions d’olivera tradicional, semi intensiva o intensiva.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 10

Últimes notícies