HomeSocietatEl Setmanari l'Ebre rebrà el premi com a millor publicació la Nit...

El Setmanari l’Ebre rebrà el premi com a millor publicació la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que organitza l’APPEC editors de revistes i digitals, distingirà Entreacte, el Setmanari l’Ebre, Segre i Núvol amb el premi a millor publicació.
L’esdeveniment, que tindrà lloc dimarts vinent a l’Espai Endesa de Barcelona, serveix per reconèixer la tasca i la trajectòria dels mitjans de comunicació escrits i cada any congrega el sector comunicatiu del país.
En aquesta 22a edició, el guardó en la categoria de Revistes recaurà en Entreacte, editada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. Aquesta entitat, que el 2021 va celebrar els 40 anys, ha aconseguit que la seva publicació sigui referència de la informació teatral. El jurat subratlla “l’excel·lència de la revista que, amb una llarga trajectòria, aprofundeix en tots els vessants del teatre i també abraça el sector audiovisual”. A més, valora “l’excel·lència dels continguts, amb crítiques de nivell i amb la visió d’experts en els temes especialitzats que tracta”.
En la categoria de Premsa no diària, la Nit premiarà el Setmanari l’Ebreper ser l’altaveu de les Terres de l’Ebre. Nascut el 2001, ha esdevingut un exemple de cohesió territorial durant 21 anys, amb una àmplia penetració a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre”.
Així mateix, en la categoria de Premsa diària, el guardonat serà Segre, “com a diari comarcal que se situa al mateix nivell periodístic dels diaris generalistes de tirada nacional”. El jurat assenyala “el seu esforç per cobrir amb rigor l’actualitat de les comarques de Lleida i el Pirineu des de fa 40 anys”.
I, finalment, en la categoria de Digital, la Nit de les Revistes i la Premsa en Català distingirà Núvol “per la seva proposta cultural, per la seva trajectòria i per ser l’únic mitjà de comunicació digital en català enfocat a la cultura“. El jurat considera que Núvol, que enguany compleix 10 anys, ofereix “continguts excel·lents, amb una visió eclèctica que combina l’actualitat, com cròniques o crítiques, amb articles en profunditat”. A parer del jurat, “ha sabut créixer i madurar com a projecte”.

Promoció de la llengua, en un context delicat

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà dimarts vinent a l’Espai Endesa de Barcelona, arriba en un context marcat per la delicada situació de la llengua catalana. Per això, l’edició d’enguany també servirà per remarcar el rol de les publicacions en català per promoure la llengua i, a la vegada, reconèixer altres projectes que, de manera significativa, també contribueixen en incentivar el seu ús social.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies