HomeSocietatTerritori adjudica l'anàlisi d'un nou tren-tramvia a les Terres de l'Ebre

Territori adjudica l’anàlisi d’un nou tren-tramvia a les Terres de l’Ebre

El Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat la redacció de l’estudi de factibilitat d’una nova línia de tren-tramvia a les Terres de l’Ebre que connecti, amb una freqüència inferior als 15 minuts, Roquetes-Tortosa amb l’Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar.

Amb una longitud estimada de 41 quilòmetres, la nova connexió (tren en trams interurbans i tramvia en trams urbans) haurà de preveure tant la intermodalitat com la connexió amb altres serveis ferroviaris a l’estació de l’Aldea per tal que esdevingui una ròtula ferroviària de connexió de les Terres de l’Ebre amb València, Tarragona i Barcelona. El traçat ha de contemplar dos trams: d’una banda la connexió Roquetes – Tortosa – l’Aldea, i de l’altra, l’Aldea – Amposta – la Ràpita – Alcanar.

L’estudi, amb un termini de redacció de 8 mesos, s’ha adjudicat a Ayesa Enginyeria i Serveis per un import de 88.200 euros (abans d’IVA) i ha d’incloure una estimació del cost d’execució del projecte, la proposta d’explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial d’usuaris.

L’impuls d’aquest informe respon a la voluntat del Govern de configurar la mobilitat futura del país tenint en compte nous centres d’activitat que necessitaran de la configuració de transports amb una visió diferent de la visió tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 58

Últimes notícies