HomeEsportsEl Tennis Tortosa decidirà l'11 d'abril si ven el club a l'ajuntament

El Tennis Tortosa decidirà l’11 d’abril si ven el club a l’ajuntament

L’edició en paper del Setmanari l’Ebre d’aquest divendres avança que els socis del Club Tennis Tortosa han decidit donar-se uns dies de marge i tornar a convocar una nova assemblea general extraordinària per a acceptar o no l’inici de l’expedient de les instal·lacions del club a favor de l’Ajuntament de Tortosa. Els dubtes d’alguns socis presents a la convocatòria assembleària del passat 24 de març sobre si s’acceptaven o no la venda de les seues instal·lacions de la zona de la Simpàtica van obligar els actuals directius del club a retirar els punts de l’ordre del dia i a esperar una nova ocasió per a plantejar-ho, amb l’aportació d’informació més concreta i per escrit del que s’estava decidint, el llistat de socis amb dret a vot, inexistent en aquella reunió, així com a concretar millor la realitat econòmica del club.

El president de l’entitat, Albert Roda, fou l’encarregat d’obrir la sessió per a dir que tota la junta havia invertit molt de temps i havia posat molta voluntat per a arribar a un principi d’acord amb l’Ajuntament, “que tot i ser un bon acord no és el millor al qual aspiràvem, però és el que al final tenim”, va dir, i va afegir que ells no podien continuar fent res més sense comptar amb el vistiplau de l’assemblea. Tal com va avançar la setmana passada el digital esportiu a l’Ebresports.cat, la quantitat per la qual l’Ajuntament estaria disposat a entrar en l’operació és de 305.000 euros, la xifra final que s’ha negociat amb el BBVA i AVALIS, els dos bancs que reclamen el pagament immediat del deute del Club Tennis Tortosa, que ascendix a 480.000 euros, amb la condició de no acceptar cap acció especulativa d’aquell espai. L’altra condició indispensable que ha posat l’Ajuntament damunt la taula per a tancar l’acord és que es compte amb el vistiplau de 20 dels 21 regidors del consistori, entenent la dificultat de poder sumar a l’acord el regidor de la CUP. L’Ajuntament ha remarcat durant les converses amb la gent del club que si hi intervenen és perquè no hi ha cap privat interessat en l’operació, si n’hi hagués, es retirarien. El club havia començat demanant 700.000 euros a l’Ajuntament per a poder tancar l’operació.

Durant l’assemblea un dels directius va explicar als socis que el club era deficitari, “una situació que ja van trobar així quan l’actual junta va entrar al Tennis Tortosa”, i que fa temps “que les despeses superen els ingressos, ja que és més baix el que rebem de quotes, escola, reserva de pistes i monitors, que el que gastem en sous de personal i llum”. Al final no es va votar el principal punt de l’ordre del dia, en què es demanava als socis si acceptaven o no les condicions d’oferiment per a la compra per part de l’Ajuntament. Un altre tema que acabaria descol·locant els socis presents fou la insistència dels actuals directius en dir que ells havien arribat fins aquí, “i que avui els que estem aquí, acabem”. El fet que una nova junta o gestora hagués de gestionar un tema tan transcendental va refredar encara més el fet de poder votar la proposta. Algun soci va arribar a dir que “no podem votar a cegues” tot i la “clara voluntat de l’Ajuntament de voler salvar el club i garantir-ne la continuïtat”. El president Roda va incidir en la lamentable realitat de les instal·lacions, “que està caient a trossos” i malgrat l’interès de posar-ho a votació no va aconseguir-ho, perquè el que demanaven, va dir, era que s’aprovés el primer pas de l’expedient de venda que permetria demanar a la Generalitat de Catalunya l’autorització per a comprar el club per part de l’Ajuntament de Tortosa.

Davant de la negativa, des de la taula presidencial es va preguntar si algú estava interessat a fer un pas endavant i agafar les regnes del club, sense obtenir cap resposta positiva per part dels presents. Un directiu va arribar a dir que sentia una ràbia continguda per la situació que estaven vivint, però que volia dixar molt clar que ells no havien anat a malvendre el club, que podria estar valorat en uns 900.000 euros, com tampoc que ningú pensés que l’Ajuntament es volia aprofitar del club perquè en definitiva el que feia era presentar una proposta per a reflotar-lo i mantenir-lo obert. L’Ajuntament també els ha dit que no vol augmentar la partida de recursos corrents i sí, en canvi, traure a concurs la concessió del complex amb uns cànons raonables, que facen possible l’interès d’empreses privades solvents de gestió en matèria d’instal·lacions esportives i continuar la pràctica del tennis a la ciutat.

Els socis del Tennis Tortosa han rebut durant les darreres hores la convocatòria d’una assemblea extraordinària per al dia 11 d’abril on destaquen dos punts. Un d’ells posarà a votació “la proposta de l’Ajuntament per l’adquisició de les instal·lacions del Club Tennis pel valor del deute”, i un segon on s’anuncia “la renúncia al càrrec de tots els membres de la Junta Directiva per haver assolit les condicions del seu mandat i haver esgotat el termini establert en l’assemblea de data 21 d’agost de 2021”.

Ximo Rambla
Ximo Rambla
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 92

Últimes notícies