HomeSense categoriaEl veïnat del Poblenou decidirà quines restriccions de mobilitat apliquen als turistes

El veïnat del Poblenou decidirà quines restriccions de mobilitat apliquen als turistes

MONTSIÀ // Els veïns del Poblenou del Delta escolliran mitjançant una consulta popular quin model de mobilitat volen per als seus carrers. Després de l’afluència de turistes d’esta Setmana Santa al Delta de l’Ebre, així com els problemes de mobilitat que està tenint el veïnatge del Poblenou a conseqüència de la massificació del turisme, l’Ajuntament d’Amposta ha decidit que siguen les mateixes persones residents que escullen si el municipi ha de ser una zona de mobilitat restringida, accessible només per al veïnat, o seguir com fins ara, sense cap restricció per als turistes.

“A causa del fet que l’any passat el Poblenou ja va estar molt massificat, veiem que la zona està perdent qualitat i són molts els veïns i veïnes que demanen que es regule l’accés”, explicava el regidor del Poblenou i nuclis aïllats, Agustí Tirado, afegint que “de totes maneres, no volem que siga un fet imposat, sinó que la gent que viu aquí -148 persones estan empadronades al Poblenou del Delta- puga escollir”. La regidoria de Poblenou i nuclis aïllats, juntament amb la de Joventut i Participació Ciutadana i la de Serveis al Territori i Governació, van construir una mesa de treball a finals de març per a iniciar els tràmits per a realitzar la consulta popular que, segons Tirado, es farà al maig. 

Així i tot, tant si es vol limitar la mobilitat com si no, el regidor confirmava que “tant si el resultat dicta que s’ha de seguir com fins ara o s’ha de modificar la normativa, estem treballant per a habilitar zones d’aparcament per als turistes a l’antic camp de futbol i als sequesos”. Espais que tenen previst tindre llestos per a la temporada d’estiu i que han de permetre repartir de forma més heterogènia els vehicles.
 

Eucaliptus
A la platja de l’Eucaliptus, caravanes i altres vehicles accedixen als espais protegits i a primera línia de mar, raó per la qual l’estiu passat ja es va valorar l’opció de controlar els accessos perquè els turistes només poguessen accedir-hi a peu. El consistori ampostí, igual que el de la Ràpita per la seua zona del Trabucador, estan en converses amb el Servei Provincial de Costes per a buscar una solució al problema. A hores d’ara, però, l’alcalde de la capital del Montsià, Adam Tomàs, confirmava que rebutgen delimitar l’accés motoritzat a les platges, ja que això causaria que els vehicles s’acumulessen a les carreteres d’accés als espais naturals. Segons Tomàs, la resposta seria restringir el pas dels cotxes, habilitant, però, un espai d’aparcament vigilat i ordenat: “Hem de dotar-nos d’uns espais on la gent puga dixar els vehicles abans d’entrar a la platja, com ho fan a la majoria de llocs on no pots entrar amb el cotxe”, reblava Tomàs en declaracions a Canal Terres de l’Ebre. 

En la mateixa línia, el regidor Agustí Tirado confirmava també que segurament este estiu ja estarà llesta la zona delimitada amb pals de fusta i cordes, així com que seguixen amb reunions amb Costes i el Parc Natural del Delta per a repensar i implantar nous models de gestió d’aquells espais naturals amb més afluència turística. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 30

Últimes notícies