HomeSocietatEls 21 membres dels plenari de la Cambra de Comerç de Tortosa...

Els 21 membres dels plenari de la Cambra de Comerç de Tortosa inicien el mandat 2023-2027

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, va presidir el passat 10 d’octubre la primera reunió del Ple de la Cambra de Comerç de Tortosa, constituït el passat 13 de setembre. Durant la trobada es va aprofitar per abordar qüestions relacionades amb la situació econòmica de Catalunya, els Fons Next Generation i el futur econòmic de les Terres de l’Ebre. La consellera, que va estar acompanyada pel secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus Miquel Puig i el delegat Albert Salvadó, va finalitzar la vista a la Cambra tot signant el llibre d’honor de la institució.

El reelegit president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, va explicar davant la consellera i el Ple de la institució que han de treballar pels projectes iniciats i encetar de nous, “d’entrada hem d’acompanyar a les empreses en la transformació digital, així com la transició energètica cap a un model d’energies renovables. S’ha de tenir en compte l’economia circular en la sostenibilitat com denominador comú, i apostar per la internacionalització, enviant noves missions empresarials directes i inverses, i tenir l’ocupació dels més joves i la seua inserció laboral com un objectiu irrenunciable”. Per a Faiges sempre han ocupat un lloc capdavanter el talent i les noves tecnologies, unides per trobar noves solucions als reptes empresarials i socials, “perquè d’esta manera podrem construir un ecosistema emprenedor en xarxa amb ajuntaments, universitats, centres de recerca, instituts, col·legis d’advocats i advocades, FabLab, associacions de comerciants i empresaris, Urecat i el CENFIM”.

El comitè executiu el formen amb Faiges, Jordi Ferrer d’Ixos Ebrequalitat com a vicepresident primer, Victor Brunet de Grup Vima Alfacs Holding com a vicepresident segon, José Ferre de Mardersenia com a vicepresident tercer, i Raquel Ripollès de Forn Ripollès com a tresorera.

Les vocalies estan ocupades de Joan Guillén de Servidel, Eugènia Cortijo d’AECE i Jordi Zaragoza de Pymeralia. La resta del plenari compta amb Jordi Bel de DAPSA, Alex Astruch de Florette Ibèrica, Immaculada Benet d’Intema Export Import, Mercè Adell de Carburants Montsià, Pau Mangrané de Promociones Calafat, Àngels Bladé de COTRAT, Valentin Faura Poy de Faura Sanmartin Abogados, Albert Grasa de Musclarium, Joan Estellé d’Estellé Parquet, Marta Palomo de Palomo Consultors, Elisabet Zapater de PIMEC, Joaquin Subitrats de Comercialització Avícola Subirats i Àlex Morales de la Cambra Arrossera del Montsià i Secció de Crèdit. L’equip de Francesc Faiges ha quedat format per al període 2023-2027.

La Cambra de Comerç de Tortosa s’ha proposat, en el període que ara comença, ampliar l’espai Digital Talent a la Casa d’Aigües, continuar treballant en el projecte Comunicats Energètiques Locals Cambra Ebre Energia, fins al 2027 mantenir l’Oficina Accelera Pime, i apostar pels diversos programes europeus d’ajuts a les empreses.

Per Francesc Faiges resulta clau el paper d’Europa en el teixit empresarial, “al recuperar-se processos de fabricació que s’havien externalitzat fora del continent. I les Terres de l’Ebre, que disposen de grans reserves de sòl industrial ubicades al costat del corredor del Mediterrani, són clares candidates a desplegar un procés d’industrialització aprofitant esta conjuntura”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies