HomeSense categoriaEls alcaldes de l’R-15 formen un front comú per a demanar millores...

Els alcaldes de l’R-15 formen un front comú per a demanar millores en el servei ferroviari

Una dotzena d’alcaldes i regidors dels municipis on transcorre la línia R-15 s’han reunit per a reclamar millores al servei ferroviari. Des de Móra la Nova, els càrrecs electes de cinc comarques diferents –la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Priorat, el Baix Camp i el Baix Aragó- han exigit millores tant en la línia ferroviària, com també en els vehicles que circulen i en les estacions.

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, ha destacat que “a dia d’avui, un veí de la Ribera d’Ebre pot tardar unes tres hores a arribar a Barcelona i uns noranta minuts arribar a Tarragona, sempre que no hi haja incidències, que llavors no se sap quan arribarà”. Els alcaldes han demanat que es millore la línia ferroviària i així es puguen escurçar els temps de viatge, perquè el transport en tren puga ser una opció alternativa al del vehicle privat.

Moliné ha afegit també que “amb un servei ferroviari digne, molta gent podria desplaçar-se per a treballar al voltant de Tarragona” i això seria un factor clau per a poder retenir el jovent i combatre el despoblament a les comarques interiors.

D’altra banda, els alcaldes també han reclamat a Adif i Renfe que reactiven el servei a les estacions, amb personal que venga bitllets i done informació d’interès als usuaris. “A dia d’avui, la majoria de les estacions estan abandonades. A Flix, els guàrdies municipals s’encarreguen d’obrir-la per als usuaris. Si no fos així, estaria les 24 hores del dia tancada”, lamentava l’alcalde flixanco, Francesc Barbero.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies