HomeSocietatEls bombers incorporen un helicòpter per volar de nit, més avions per...

Els bombers incorporen un helicòpter per volar de nit, més avions per extingir incendis i un dron

CATALUNYA // El Govern de la Generalitat va aprovar el 6 d’octubre el nou contracte de manteniment i lloguer de mitjans aeris adscrits a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, que suposarà la incorporació d’un helicòpter per volar de nit, més avions per extingir incendis i un dron. Amb aquests contractes, vigents per al període 2021-2023, els bombers disposaran de 19 helicòpters (4 de rescat i 15 d’extinció i coordinació d’incendis forestals) i 5 avions, alguns de propietat i d’altres en règim de lloguer. El nou contracte ascendeix a 45.100.929 euros per donar cobertura a les necessitats operatives plantejades en el projecte Bombers 2025.

La millora dels dispositius de rescat passa per la incorporació d’un aparell que podrà fer vols nocturns una vegada es faci l’habilitació especial per al personal operatiu i l’adequació de les instal·lacions aeronàutiques del cos. A més, dues d’aquestes instal·lacions, Sabadell i Pirineus, seran habilitades com a bases aèries GRAE medicalitzades, cosa que significarà una gran millora operativa.

Pel que fa a l’extinció d’incendis forestals, les millores consistiran a augmentar de 2 a 3 els avions de vigilància i atac (AVA) de càrrega terrestre, que s’afegiran als 2 AVA de càrrega amfíbia dels quals ja disposa el cos. També s’incrementaran els helicòpters habilitats per a portar personal en cas d’emergència; i un estarà equipat amb un nou sistema de detecció i avaluació meteorològica per analitzar fenòmens derivats dels grans incendis forestals.

Una altra novetat consistirà en l’adquisició d’un dron que permetrà recollir informació per donar suport als comandaments en la presa de decisions. Les adquisicions s’acompanyaran també de millores logístiques, com ara l’adquisició i instal·lació de dipòsits de combustible a les bases d’Olot i Berga.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 46

Últimes notícies