HomeSocietatEls bombers intervenen en 372 incendis de vegetació a l'Ebre durant l'estiu

Els bombers intervenen en 372 incendis de vegetació a l’Ebre durant l’estiu

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre els Bombers de la Generalitat, han treballat en
372 serveis per incendis de vegetació a les Terres de l’Ebre. Esta és una de les dades que es poden extreure de l’informe presentat avui de valoració de la campanya forestal en l’àmbit de tot el territori català. Una altra dada significant és que a nivell episodis crítics de simultaneïtat d’incendis com els que s’han produït esta campanya forestal en l’àmbit de tot el país no es vivien des de feia 30 anys.

El passat 6 d’octubre, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat del cap de la Divisió de Grups Operatius Especials dels Bombers de la Generalitat, l’inspector Miquel López; l’inspector en cap d’Agents Rurals, Josep Antoni Mur; de la Subdirectora operativa de Protecció Civil, Imma Solé, va fer balanç la campanya forestal d’enguany.

El conseller va agrair l’esforç col·lectiu de tothom “hem superat un altre estiu dificilíssim. Si, de mitjana, en 9 de cada 10 incendis hi intervenia l’activitat humana, enguany parlem de menys del 70%”, va dir. Gairebé un 31% dels incendis aquest estiu han tingut una causa natural, en concret, un 28,5% han estat provocats per caigudes de llamps, deu punts per sobre de la mitjana dels darrers quinze anys (18,25%) i un 2% han estat incendis revifats. Els focs intencionats han estat el 15,80%, nou punts per sota la mitjana (26,71%) fet que demostra que les actuacions contra la intencionalitat han donat fruits.

Un total d’hectàrees cremades per sota de la mitjana dels darrers anys

D’altra banda, Elena va explicar que “entre el 15 de juny i el 15 de setembre, s’han produït un total de 260 incendis forestals, que han afectat 6.136,32 hectàrees” i ha destacat que “els Bombers han treballat en 2.415 serveis per incendis de vegetació, dels quals, 883 eren de vegetació agrícola i 559, forestal”.

El titular d’Interior va destacar que “el canvi climàtic no dona treva i, per tant, ens obliga a no relaxar-se ni un moment”. “Convocarem una nova promoció de 250 places de Bombers, a més d’una convocatòria de 100 places d’Agents Rurals que ja està en marxa, perquè cal continuar enfortint els nostres cossos”, va ressaltar.

El titular d’Interior va confirmar que l’activació del Pla Alfa durant la campanya reflecteix que el perill alt ha estat predominant durant la majoria dels dies centrals de l’estiu, especialment des de mitjans de juliol fins a finals d’agost. El cos d’Agents Rurals han activat el nivell 3 del Pla Alfa en 7 episodis de perill extrem d’incendi.

Elena també va voler posar de manifest que durant aquesta campanya forestal s’han decretat mesures extraordinàries de limitació de determinades activitats per mitigar el risc d’incendi. “Les restriccions en vigor des del 22 al 25 de juliol van suposar la major activació que s’ha fet mai quant a nombre de municipis i comarques afectades i també pel que fa al control d’accés a massissos forestals”, va dir.

18.779 trucades al 112

El conseller va ressaltar que “Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT dues vegades en el nivell màxim d’emergència (emergència 2), dues vegades en emergència 1, i 13 vegades en fase d’alerta”.

Elena va explicar que el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 18.779 trucades per 3.397 incidents relacionats amb incendis entre juny i agost del 2022.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies