HomeMedi AmbientEls consells comarcals del Baix Ebre i Montsià reclamen a l’Estat que...

Els consells comarcals del Baix Ebre i Montsià reclamen a l’Estat que es reuneixi amb el territori per debatre el Pla de Protecció del Delta

Des de les presidències del Consell Comarcal del Baix Ebre i del Montsià  considerem totalment inacceptable el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre que ha  publicat el Ministeri per la Transició Ecològica (MITECO) del govern de l’Estat  espanyol. Una proposta que denota un desconeixement absolut de la situació del  Delta, que no garanteix la seva supervivència, ans al contrari, el deixa morir a poc a  poc.

L’única estratègia que planteja el Pla del MITECO és una reculada de terreny, així  es preveu que un total de 832 hectàrees passin ser de domini públic i es vagin  perdent per l’erosió marina. Això vol dir acabar perdent més de 800 hectàrees  d’espais naturals d’un extraordinari valor natural i d’espais cultivats en aquests  moments per arrossars, que són una de les pedres angulars del sector primari  ebrenc.

Aquest és un pla negligent amb els acords de la Taula de Consens pel Delta i que  obvia la participació de les administracions i les associacions del territori. Un  plantejament que dona l’esquena a la societat i a l’essència natural del Delta sense  tindre en compte les greus conseqüències que suposarà mediambientalment i  socioeconòmica als nostres municipis.

Després del fort temporal Glòria institucions, científics i sectors afectats ens vam  reunir per establir actuacions de preservació del Delta, tenint en compte les  opinions de tots els sectors afectats. Unes propostes consensuades i proposades  pel territori que han sigut invisibles per al MITECO.

És per això que els Presidents dels Consells Comarcals del Baix Ebre i del Montsià, en nom de les respectives corporacions, exigim al Ministeri per la Transició  Ecològica una reunió immediata amb els representants de les administracions del  territori i la Taula de Consens, amb l’objectiu de debatre el pla d’actuació que s’ha  pactat per part de les administracions catalanes, que té com a prioritat l’aportació  de sediments. Cal fixar de manera urgent un calendari per actuar en contundència.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 63

Últimes notícies