HomeSocietatEls cossos d'emergència van rescatar prop de 200 persones durant l'episodi d'aiguats...

Els cossos d’emergència van rescatar prop de 200 persones durant l’episodi d’aiguats al Montsià

Els cossos d’emergència operatius durant l’episodi d’aiguats al Montsià de dimecres passat van rescatar prop de 200 persones en diferents localitzacions, particularment al càmping els Alfacs i altres zones d’Alcanar. Així consta a l’informe realitzat per la Direcció General de Protecció Civil que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat este dimarts en la reunió del Govern. Durant l’episodi, segons apunta el document, el SEM va haver d’atendre desenes de persones. Protecció Civil, els ajuntaments d’Alcanar i Ulldecona, així com la Creu Roja, van haver d’acollir 87 persones, a més d’atendre’n onze en masies aïllades.

El telèfon d’emergències 112 va tendre 711 trucades de ciutadans alertant de 527 incidències.

Bombers, Salvament Marítim, Mossos d’Esquadra, policies locals i agents rurals van participar en les tasques de rescat de persones durant l’emergència. Segons Interior, tant Protecció Civil de la Generalitat com els ajuntaments afectats van mantenir un dispositiu de més de 100 voluntaris, a banda de més de 200 voluntaris de diferents punts del territori que han contribuït a la neteja d’habitatges, carrers i infraestructures.

Segons constata Interior, fins a 17.646 abonats van quedar sense subministrament elèctric pels aiguats, sobretot, de forma massiva a Alcanar i la Ràpita, a més de les afectacions a la xarxa de telefonia fixa i mòbil, en particular a Alcanar.

Les pluges, segons recull el document, van arribar a acumular alçades d’aigua de 60 centímetres a les voreres i carrers d’aquest nucli de població. Tots els soterranis i aparcament de la zona més nova del nucli urbà es van inundar, amb acumulacions de dos metres d’aigua.

A les Cases d’Alcanar una gran avinguda d’aigua va arribar a alçades d’1,5 metres inundant tota la part antiga del nucli urbà, obrint un gran esvoranc a la desembocadura del barranc que va fer desaparèixer el vial paral·lel que transcorre per la façana marítima i fent desaparèixer part del col·lector de sanejament. També van resultar afectades torres d’alta tensió i a la zona d’Alcanar Platja es van descalçar parcel·les, afectant alguns habitatges, a més d’arrossegament de vehicles i bungalous per inundacions al Càmping dels Alfacs. Tres centres educatius es van veure afectats.

A Ulldecona es van inundar baixos i locals, incloent-hi la biblioteca, l’Ajuntament i el pavelló, així com el polígon industrial. A la Ràpita molts baixos de la zona nord del nucli urbà van quedar inundats i es van registrar danys en camins rurals.

L’informe sosté que la resposta dels serveis d’emergències va ser “coordinada i immediata per poder prioritzar les actuacions més urgents com ara els rescats de persones en situació de perill, així com assegurar els serveis i infraestructures en perill, sense haver de lamentar danys personals rellevants”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 30

Últimes notícies