HomeSocietatEls hospitals de les Terres Ebre gestiona les baixes dels pacients ingressats

Els hospitals de les Terres Ebre gestiona les baixes dels pacients ingressats

La Regió Sanitària Terres Ebre ha començat a gestionar recentment les incapacitats temporals (IT) generades per ingrés hospitalari des dels mateixos hospitals. Esta mesura es fa amb l’objectiu de desburocratitzar la gestió d’estes baixes. Les persones que ingressen, siga de forma programada o urgent, a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), a l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA), a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre (HCME) o a la Clínica Terres de l’Ebre (CTE) rebran la baixa laboral de forma automàtica, i els seus familiars no hauran de desplaçar-se al CAP de referència de l’usuari per fer la gestió.

La mesura beneficia la població en edat laboral i busca agilitzar els processos, disminuir el nombre de visites a l’atenció primària per este tipus de gestions, desburocratitzar el sistema i millorar l’experiència del pacient i del seu entorn familiar. La gestió automatitzada de les baixes es preveu que estalvie entre 3.991 i 7.127 visites anuals als CAP de Terres Ebre.

La mesura s’aplica inicialment als pacients hospitalitzats de diferents procedències: urgències, programats quirúrgics i programats mèdics. Així doncs, la tramitació de la IT ja s’inicia a l’hospital al prescriure-la d’acord amb l’ordre d’ingrés. Un cop es produeix l’ingrés, l’administració del centre recull la informació requerida per gestionar la baixa i es genera automàticament el comunicat de confirmació si la persona atesa continua ingressada 7 dies després del primer dia que es va faltar a la feina, amb una validesa màxima de 14 dies. Tant la baixa com el primer comunicat es podran descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació, a partir d’estos 14 dies, s’han de gestionar a l’atenció primària.

Durant les primeres setmanes d’implantació del projecte, en què ha tingut lloc la fase de proves, s’han generat 40 IT i 21 comunicats de confirmació des de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que ha permès testar els circuits. Aquesta fase inicial ha finalitzat amb una valoració positiva per part dels professionals implicats i de la ciutadania que ja s’ha beneficiat del nou circuit.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre, ha valorat “molt positivament aquesta mesura”, posant èmfasi en “l’estreta coordinació entre les diferents entitats que comporta este nou circuit“, i s’ha mostrat “satisfeta pel fet que els diferents actors de salut al territori treballen conjuntament per tal d’oferir el millor tracte possible a la població de Terres Ebre, amb una visió més integral de la persona atesa i el seu seguiment”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies