HomeSocietatEls partidaris a mantindre el monument franquista han convocat una passejada davant...

Els partidaris a mantindre el monument franquista han convocat una passejada davant el monòlit aquesta tarde

TORTOSA // Els partidaris de mantindre el monument organitzen aquest diumenge a partir de les 20 hores de la tarde una passejada amb el lema “Tortosa i la voluntat dels seus ciutadans no l’ha de xafar ningú”. La convocatòria s’ha programat davant el monòlit al passeig de l’Ebre a la part de Ferreries amb totes els normes de seguretat per la pandèmia.

Este dijous al matí quan tècnics de l’empresa adjudicatària facen l’estudi geotècnic que ha de determinar l’espai concret on s’ha d’instal·lar la gran grua que permetrà retirar les parts del monòlit del mig del riu. Un estudi que es tancarà el mateix dijous i del qual se’n coneixeran els resultats al cap d’uns dies, segons han confirmat fonts oficials del departament de Justícia, que és el que executa la històrica retirada. 

L’estudi caldrà repetir-lo al cap d’un mes, per a comprovar que no hagen canviat substancialment les condicions de la llera del riu, abans d’abordar la retirada pròpiament dita, que Justícia situa al voltant de l’icònic 18 de juliol, dia de l’alçament feixista del 1936 que va desencadenar la guerra.

El Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre de Tortosa (Corembe) lamenta que el Govern hagi establert el 18 de juliol com la data per iniciar el desmuntatge del monument franquista. L’entitat tornar a reclamar que es reinterpreti el monòlit, tal com va demanar la ciutadania en la consulta popular celebrada el 28 de maig del 2016. “Iniciar unes obres en diumenge no és una actuació normal i corrent d’una administració, sinó que és més un xou d’autobombo per tots els seus seguidors“, ha afirmat el seu portaveu Joan Otero. El col·lectiu ja ha presentat recursos per frenar la retirada i indica que podrien emprendre noves accions, ara que ja hi ha la data fixada per començar els treballs.

Demà dilluns dia 7 de juny, el ple municipal ha d’incloure la votació en forma de moció de la iniciativa popular impulsada pel col·lectiu per la reinterpretació del monument a la Batalla de l’Ebre (Corembe) per a intentar evitar la retirada del monòlit franquista, tot i que el desmuntatge compta ja amb la llicència d’obra municipal pertinent i ja ha estat adjudicat per part de la Generalitat. Mentrestant, sense notícies sobre el recorregut que puga tindre el contenciós presentat per Corembe davant la justícia, el col·lectiu memorialista tindrà el seu moment de màxima visibilitat dilluns, quan el seu coportaveu Joan Otero defensarà la moció davant del plenari municipal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies