HomeSense categoriaAlcanar impartirà un programa d’inserció en Jardineria i Vivers i s’implementarà un...

Alcanar impartirà un programa d’inserció en Jardineria i Vivers i s’implementarà un conservatori de música

MONTSIÀ // El curs vinent s’amplia l’oferta formativa a Alcanar. Així, a partir del curs acadèmic 2021-2022 aquells estudiants que ho desitgen podran cursar un programa de formació i inserció (PIF) a l’Institut Sòl de Riu del municipi sobre Auxiliar de Vivers i Jardineria; però també s’impulsarà la cultura musical canareva amb la implementació del tercer conservatori de música al territori, fins ara només n’hi ha dos: a Tortosa i a Amposta. 

“Alcanar descansa la seua economia al sector primari, per això té tot el sentit que impulsem este PIF d’Auxiliar en Jardineria i Vivers que obrirà la porta a jóvens, d’entre 16 i 21 anys, del nostre municipi que no han tingut l’oportunitat d’acabar els estudis obligatoris. Amb el certificat del programa podran accedir a estudis superiors i també a un ampli ventall d’oportunitats per a inserir-se al món laboral”, detalla l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. 

Es tracta d’una formació que consistirà en el manteniment i treball dels vivers i jardins, i que, un cop acabada esta formació, podrien continuar els seus estudis a l’Escola Agrària d’Amposta, que compta amb una gran oferta formativa. En este sentit, la directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló, destaca que “esta formació respon a un dels quatre eixos estratègics de les Terres de l’Ebre -agroalimentari, turisme i lleure, l’energia i l’aigua; i el quart, no és singular del territori, però totes les feines s’hauran d’especialitzar en informàtica i cultura digital- perquè no s’entén una formació professional que no vaja lligada al món empresarial perquè l’alumne tinga una inserció laboral ràpida”. La part pràctica es realitzarà a un espai adjacent al centre educatiu, adequat per l’Ajuntament d’Alcanar.

D’altra banda, el consistori canareu reforça la seua aposta pel sector musical al municipi, on hi ha dos bandes de música, i per això s’implementarà un conservatori el curs vinent. “Educació és l’encarregat de donar esta titulació i per això tindrem una altra població ebrenca amb estos estudis de conservatori de música el curs vinent. Som Terres de l’Ebre, som terra de música i de cultura i l’aposta de l’Ajuntament d’Alcanar ha estat clau”, determina Perelló. El curs 2020-2021 el consistori canareu va invertir 15.000 euros, una xifra que preveu tornar a invertir el curs vinent per a implementar estes noves ofertes formatives. 
 

Formació vídeo, so i discjòquei
Este curs, tretze alumnes han cursat el cicle mitjà de Vídeo, So i Discjòquei. La directora de l’Institut Sòl de Riu, Carme Caballer, indica que “els alumnes estan treballant en projectes molt motivadors que impliquen el centre, però també l’entorn, com és l’Ajuntament i escoles de música”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies