HomeEconomiaEls sectors que integren l'economia blava catalana van generar 6.875 MEUR de...

Els sectors que integren l’economia blava catalana van generar 6.875 MEUR de valor afegit brut el 2018, un 3,5% més

Els sectors que integren l’economia blava catalana van generar 6.875 milions d’euros de valor afegit brut (VAB) el 2018, un 3,5% més, segons ha informat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
En total, les activitats vinculades al marc com l’explotació de recursos fins a les infraestructures, el transport, el turisme i les activitats d’esbarjo van representar el 3,1% del valor afegit brut català. A Catalunya estos sectors van generar 201.603 llocs de treball directes, un 1,4% més que l’any anterior. En total, l’economia blava va representar el 5,4% de l’ocupació. Les dades que es desprenen de l’informe continuen posi cionant Catalunya al costat dels estats europeus amb major pes de l’economia marítima.
En este sentit, el territori català entra a la categoria de països amb sectors econòmics blaus que aportin més del 3% al VAB nacional i generen més del 5% dels llocs de treball, com ara Portugal, Estònia, Grècia, Croàcia, Malta i Xipre.

En l’àmbit europeu, l’economia blava va generar l’any 2018 un valor afegit brut de 176.000 milions d’euros i una ocupació de 4,5 milions de treballadors, un 1,5% i un 2,3% del valor afegit brut i l’ocupació dels 27 països de la Unió Europea.

Alguns dels sectors que entren en esta categoria són el turisme marítim, la pesca professional, l’aqüicultura, la pesca recreativa, les activitats maritimo-recreatives, la formació en l’àmbit marítim, la construcció i reparació de vaixells i estructures marítimes, el transport marítim o les activitats portuàries.

Des de l’aprovació, l’any 2018, de l’Estratègia marítima de Catalunya 2030, el Govern ha començat l’elaboració d’una estadística pròpia d’Economia Blava del país, la qual s’ha inclòs l’any 2021 per primera vegada en el Programa anual d’actuació estadística de la Generalitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies