HomeSense categoriaEls sindicats criden a sortir al carrer el Primer de Maig per...

Els sindicats criden a sortir al carrer el Primer de Maig per a forçar un punt d’inflexió contra la precarietat

Les xifres tornen a avalar la convocatòria de protesta al carrer dels sindicats majoritaris pel Primer de Maig, Dia Internacional del Treball.

Fins a 82 treballadors morts i 94.695 accidents amb baixa laboral el 2018 a Catalunya; amb 400.000 ocupats per sota del llindar de la pobresa, és a dir, treballadors pobres; un 27% dels nens en risc de pobresa; amb 400.000 aturats, un 65% dels quals estarien cobrant ja el subsidi mínim de 430 euros que es percep quan ja no es té dret a prestació, i un 37% de les famílies que ja no arribaven al sou mínim abans de la recent pujada del salari mínim interprofessional.

Més drets, més igualtats, més cohesió. Primer les persones és el lema acordat per CCOO i UGT. La USOC, que compartix convocatòria, hi afegix un de propi per a incidir en el fet que els arguments són els mateixos cada any des que l’economia millora oficialment però no repercutix en la millora dels drets arrabassats durant el període de màxima austeritat.

Game Over, dixeu de jugar amb els nostres drets, expressarà la pancarta que afegirà la USOC a la marxa que sortirà a les 12 del migdia de la plaça del Carrilet de Tortosa. “Fins i tot Foment del Treball diu que han de pujar els sous”, destacava el secretari de la UGT a l’Ebre, Valentí Marín, que afegix que esta batalla “només es pot guanyar al carrer” i recordava que enguany es complixen 100 anys de la implantació de la jornada laboral de 8 hores a Espanya. El seu homòleg a CC.OO., Marc March, posa l’accent en l’“oportunitat” electoral, enmig de tres convocatòries a les urnes, d’“escollir línies polítiques que afavorisquen els treballadors”.

Per la seua banda, el responsable territorial de la USOC, David Queralt, es referia a la precarietat laboral com “una xacra” i afegia que tampoc no es garantix un habitatge digne a la gent. Al seu parer, les qüestions socials no tenen prou importància en l’agenda dels partits polítics.

UGT, CC.OO. i USOC també van fer una crida a evitar que les diferències legítimes amb altres sindicats s’expressen de forma “poc decorosa”, amb referència al que va passar el 8 de març. March va denunciar que alguns sindicats minoritaris usen fórmules “dictatorials”. “L’enemic és un altre”, va concloure Marín, que va obrir la porta “a tothom” a participar en la manifestació del dia 1 a la capital ebrenca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 78

Últimes notícies