HomeEconomiaEmpresa i Treball destina 6 MEUR a dos programes per a l'impuls...

Empresa i Treball destina 6 MEUR a dos programes per a l’impuls de l’emprenedoria

El Departament d’Empresa i Treball destinarà 6 milions d’euros a l’impuls de l’emprenedoria a través de dos programes: Emprèn Cat i Primer de Preacceleració. L’Emprèn Cat preveu 4,9 MEUR per a l’impuls i el suport de noves iniciatives empresarials durant 2022 i 2023.

Els objectius dels ajuts són fomentar l’activitat emprenedora i la cultura empresarial, estendre l’efecte de concentració emprenedora al territori, i integrar i promoure la innovació en l’ecosistema emprenedor. D’altra banda, el programa Primer de Preacceleració està dotat amb 1,1 MEUR i se centra en l’emprenedoria territorial especialitzada. El termini per presentar les sol·licituds, amb la documentació requerida, comença a partir de demà 13 d’abril i finalitza el 28 d’abril.

El programa Emprèn Cat’ s’articula a partir de dos línies: una línia d’acompanyament a les persones emprenedores, per millorar els serveis centrats en l’itinerari de la persona emprenedora i empresària, dotada amb 2.450.000 euros. I una línia d’enfortiment de l’ecosistema, per generar nous recursos de promoció emprenedora que responguen als reptes de l’ecosistema i activen les seues oportunitats i potencialitats al territori i dotada amb 2.450.000 euros. La quantia màxima de la subvenció serà el 100% del cost de l’activitat que es considere subvencionable i fins a un import màxim de 60.000 euros, per entitat participant en el programa.

En la darrera edició, la convocatòria 2019-2020, es van beneficiar 113 entitats que van atendre un total de 32.621 persones emprenedores.

Primer de Preacceleració: dotació d’1,12 MEUR i subvenció del 80% del cost del projecte

Pel que fa al programa ‘Primer de Preacceleració‘, este rep una dotació d’1,12 milions d’euros per incentivar l’emprenedoria territorial especialitzada. Així, este programa vol estendre a tot Catalunya l’efecte de hub tecnològic de Barcelona de concentració d’startups, i amb aquesta voluntat, promou i incentiva la participació d’entitats representatives de tot el territori, per tal d’assolir un creixement més sostenible i sense desigualtats territorials.

El programa té les següents característiques: focalització en uns àmbits concrets i especialitzats; formació relacionada amb els reptes i oportunitats detectades prèviament; utilització de palanques o bancs de proves per impulsar els projectes; desenvolupament de projectes basats en Innovació, tecnologia o nous models de negoci; mentories realitzades per experts en acceleració d’startups; i creació d’startups que neixen en l’àmbit local i s’orienten a mercats globals.

A través del programa se subvenciona fins al 80% del cost del projecte amb una quantitat màxima de 60.000 euros. En la darrera edició del programa es van beneficiar 29 entitats i 307 persones emprenedores i es van accelerar un total de 59 startups.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 76

Últimes notícies