HomeOpinióEns trobem al Pedrell!

Ens trobem al Pedrell!

Coincidint amb la línia seguida en les darreres temporades,  i de manera consolidada i conscient, la programació que s’ofereix a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa està convertint aquest espai cultural en un referent potent i estable d’oferta teatral, musical, de dansa, de circ, i de propostes multidisciplinars de primer nivell. Una proposta que pretén donar una resposta global a públics amb diferents interessos i expectatives.

Més encara, l’embranzida que estan agafant les escoles d’arts escèniques de la ciutat, de música i dansa, l’Escola de Teatre  i la Banda de Música municipal de Tortosa, amb els seus magnífics concerts tribut a artistes consolidats, o també  les diverses agrupacions musicals del territori que troben en el Pedrell un espai on, de manera directa i amb garantia, poden donar a conèixer la seva producció, fan que no passi ni un sol cap de setmana sense que en una o més ocasions visitem l’Auditori per gaudir de cultura de primer nivell, sense moure’ns de casa i a un preu assequible, més encara tenint presents els abonaments i els descomptes que s’apliquen per facilitar l’accés.

No és només la sala gran, sinó també la sala petita, amb la consolidació del projecte El documental del mes, o la projecció de les pel·lícules del Cicle Gaudí, que, en un format més proper i directe, permeten oferir producció audiovisual d’actualitat als espectadors interessats per aquestes propostes.

És per tots aquests motius que hem de continuar treballant per poder assegurar que aquesta realitat, que fa de la nostra ciutat un punt referencial, pugui seguir garantint les condicions a nivell d’infraestructura, de recursos i de pressupost. I més encara tenint l’horitzó de la Capital de la Cultura Catalana 2021 tan a prop.

No fa massa setmanes vam anunciar l’esperada ampliació de l’Auditori Felip Pedrell amb la construcció d’una nova sala, de mida mitjana, que permetrà acollir molta més oferta i fer-ho en un espai més adequat a cada format. Passarem a tenir per tant tres sales, la petita, la mitjana i la gran, i cadascuna podrà donar resposta a uns requeriments tècnics i d’espai concrets. Així mateix, caldrà continuar buscant els recursos per realitzar les millores d’infraestructura i manteniment necessaris, així com per tenir present l’accés a aquests nous espais a totes les persones, especialment però a les persones amb mobilitat reduïda.

Considerem que l’oferta de programació per aquesta primera part de l’any compleix tots els requisits per poder-la considerar d’excel·lència i fer-nos sentir orgulloses i satisfetes a totes les persones que en podrem gaudir com dèiem, sense moure’ns de casa.

Continuem oferint una mostra de la millor oferta teatral que tenim en aquests moments al País, com a exemple l’obra Maremar de Dagoll Dagom, La importància de ser Frank de La Brutal,  Shirley Valentine  protagonitzada per Mercè Arànega o Sàpiens de Sergi Belbel.
 El circ contemporani, gràcies a l’acord que tenim subscrit amb la Xarxa Transversal portarà produccions dins de la proposta De Mar a Mar, un projecte de cooperació interregional  (França, Andorra i Espanya), en concret podrem veure Random, aquest mateix mes de gener,  o Flou Papagayo el proper mes d’abril.

Després del pas de Roberto Oliván aquest passat mes de novembre, la dansa també hi serà present,  amb propostes com la de Los Vivancos o el projecte educatiu “Tots dansen” coordinat pel Mercat de les Flors i que per tercer any estarà protagonitzat pels nois i noies dels nostres instituts, fent-los protagonistes de l’espectacle, ajudant d’aquesta manera la gent jove a aproximar-se al món de la dansa.

Tortosa continua formant part de la xarxa de ciutats d’Òpera de Catalunya, i en col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell visitarà la ciutat L’Elisire d’Amore, una de les òperes més conegudes de Donizetti que no es poden perdre els amants d’aquest art amb majúscules.

Temps tindrem també pel teatre infantil, per la música de jazz o per la presentació de novetats musicals del territori com el concert de Joan Rovira el proper mes d’abril. Sense oblidar, com hem dit, les produccions teatrals i musicals de proximitat com les de l’Escola de Teatre o la Companyia Lo Tat, que ens acompanyaran en la celebració del dia del teatre amb Una funció de pel·lícula!, les Superheroïnes donant la volta al món, o l’adaptació de The Rocky horror show.

I després de tot això, no hi ha cap dubte… Ens trobem al Pedrell!

Dolors Queralt
Dolors Queralt
Directora de l’Institut Escola Daniel Mangrané
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies