HomeSocietatEntra en vigor la nova llei que endureix diverses sancions al volant

Entra en vigor la nova llei que endureix diverses sancions al volant

La nova llei plantejada per la Direcció General de Trànsit, que endureix diverses sancions, com utilitzar el telèfon mòbil o tirar objectes per la finestra, ja ha entrat en vigor.

Només el fet de tenir el telèfon a la mà, encara que no es faça servir, suposarà la pèrdua de sis punts del carnet de conduir. Solament es podrà usar amb la veu i un dispositiu de mans lliures. Abans per esta infracció es treien tres punts.

Llançar objectes a la via pot ser la causa d’un incendi o bé d’un accident. Per això, la sanció també s’ha incrementat, i la pèrdua de punts en el carnet passa de quatre a sis. Aparcar en una zona reservada per a persones amb discapacitat suposarà la pèrdua de tres punts. També es prohibeix parar o estacionar al carril bici.

A partir d’ara serà obligatori canviar totalment de carril en les diferents vies per a avançar ciclistes o ciclomotors. D’esta forma puja de quatre a sis punts la multa per posar en perill als ciclistes per no deixar la separació mínima obligatòria d’un metre i mig.

El fet de no portar el cinturó de seguretat o fer-ho de manera inadequada, no portar un sistema de retenció infantil adequat, o tampoc dur el casc o altres elements de protecció obligatoris fan perdre quatre punts.

A l’hora d’anar amb patinet o bé conduir qualsevol altre vehicle per al qual els menors d’edat estan autoritzats la taxa d’alcohol és de 0,0, no podran haver ingerit ni una gota d’alcohol. D’altra banda, els vehicles de transport de viatgers per carretera, com els autobusos, hauran de portar un alcoholímetre antiengegada que impedisca posar el vehicle en marxa en cas que el conductor es trobe sota els efectes de l’alcohol.

Queden prohibits els detectors de radars al cotxe, excepte els d’eines com ara Google Maps o altres sistemes de navegació que avisen de la presència de radars fixos a la carretera. La tinença d’estos dispositius comportarà la pèrdua de tres punts del carnet i utilitzar-lo augmentarà la sanció a sis punts.

No respectar les restriccions de circulació pels episodis de contaminació i de les zones de les baixes emissions suposa una infracció greu amb una sanció de 200 euros.

Per últim, desapareixen els 20 km/h que estaven permesos per poder fer avançaments, d’esta forma s’hauran de realitzar dins dels límits de velocitat segons les diferents carreteres. Per exemple, si fins ara en una carretera amb un límit de velocitat de 90 km/h es podia arribar als 110 km/h en el moment d’avançar un altre vehicle, actualment no es poden superar els de 90 km/h.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 66

Últimes notícies