HomeSense categoriaEs gesta a l'Ebre un festival internacional de Dansa Oriental

Es gesta a l’Ebre un festival internacional de Dansa Oriental

El cap de setmana passat l’Escola de Ball Quick Dance d’Amposta va portar la referent internacional en dansa oriental Devorah Korek, que va impartir tallers sobre esta disciplina, com el mètode sarabi, el doble vel o un taller de shimies, entre d’altres.
 

La impulsora d’esta potent iniciativa és la professora de dansa oriental de l’escola Maite Gil, que porta una dècada sent la seua alumna a l’Escola de Dansa Oriental Sarabi a Barcelona i després impartint ella els coneixements apresos. “Devorah Korek és una llegenda viva, només estar amb ella ja et nodreix”, explica Gil. “Per a la gent enamorada de la dansa oriental, ella i el seu llibre, ja que ha fet un treball de recerca i de recopilació molt important, són la Bíblia. Però també és una molt bona forma d’introduir-te al món d’esta dansa”.

Gil va assistir a diverses escoles d’esta disciplina fins a arribar a la Sarabi, on allí va conèixer la Korek, directora de l’escola. “Per les Terres de l’Ebre no hi havia massa cosa i finalment vaig fer cap a la Sarabi. Em vaig enamorar de la manera que feien les classes i vaig estar nou anys acudint cada setmana per a rebre classes amb tot el professorat”.

A l’Escola Sarabi organitzen tallers en cap de setmana per a poder fer intensius i conèixer la dansa a través d’altres ballarins i professors que permeten el contacte directe amb artistes de nivell internacional com és el cas de Mahmoud Reda, Diana Tarkan, Kassandra o Glòria Alba.

Este és el format que arriba ara a Amposta, que els alumnes puguen aprofundir en la disciplina en un cap de setmana mitjançant tallers intensius. Els tallers van adreçats a persones que vulguen perfeccionar la tècnica i també per a principiants; són extensibles a tots els nivells.

“Devorah per a mi és un referent de la dansa, algú que ho ha viscut des de dins i que porta en el seu ball l’essència d’Egipte. L’aprenentatge d’un ball o disciplina no només consistix en tècnica o postura, sinó en encís, en màgia, en estimació cap a una cultura que et rebel·la els seus misteris”, exposa la professora. “Ella et transmet esta màgia en cada una de les classes convertint-ho en una experiència personal única”.

 

Maite Gil ballant amb l’èstil Sàidi o ball de bastó egipsi a l’espai Quick dance | Núria Caro 

Korek desenvolupa un mètode d’ensenyança basat en uns conceptes molt simples que sorgixen de l’estudi del moviment corporal durant més de 30 anys de la seua experiència com a ballarina i formada en altres disciplines com ballet o ioga. “Ella creu que la consciència del propi cos és el millor punt de partida per a aprendre a ballar”.

Per suposat els beneficis de la dansa oriental són físics, amb un treball aeròbic i de la musculatura interna reforçant l’abdomen, el sòl pelvià i les articulacions i millorant la flexibilitat, però també mentals. “La pràctica de l’exercici t’ajuda a estar més connectat amb el teu cos i relaxar la ment aportant equilibri i treballant des de la lateralitat i psicomotricitat”, detalla Gil. Tant és així que els beneficis són fins i tot espirituals. “La pràctica de la dansa és una manera de connectar amb la teua essència fent de la dansa un camí per al teu propi desenvolupament espiritual fins a portar la dansa a un altre nivell”, conclou la professora.

Establint este precedent de la celebració de tallers amb esta professora referent, de mica en mica i de forma progressiva, Gil vol anar nodrint el que podria esdevenir un festival internacional de Dansa Oriental. “Aquí no hi ha tanta afició, comparat amb altres llocs com València o Barcelona… Ara sols és una llavor, a veure quant pot donar. Però m’agradaria molt que pogués nàixer un festival i que més gent conegués la dansa oriental. Hi ha alguna cosa de mi que em diu que ara és el moment”, conclou.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 77

Últimes notícies