HomePolíticaEs posa en marxa a l'Ebre un pla pilot per ajudar a...

Es posa en marxa a l’Ebre un pla pilot per ajudar a l’emancipació i integració de joves en situació de vulnerabilitat

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui el conveni de col·laboració amb els consells comarcals del Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre i els ajuntaments de Tortosa i Amposta per posar en marxa el projecte Sostre 360º, un programa adreçat a joves d’entre 18 i 25 anys en situació de vulnerabilitat per ajudar-los a la seua emancipació i integració social. Un projecte que el departament de Drets Socials vol implantar com a prova pilot a les Terres de l’Ebre i que serà implementat pel Consell Comarcal del Baix Ebre des d’octubre de 2021 fins al desembre de 2022.

Precisament, la comissió de govern del Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat avui aquest projecte a l’entitat Blanquerna. El projecte Sostre 360º oferirà prestació a una vintena d’usuaris de les Terres de l’Ebre, una prestació que consistirà en: orientació formativa i laboral; acompanyament en l’autonomia personal; suport en processos administratius, legals i judicials; acompanyament en l’àmbit de salut i prestació d’habitatge. “Es tracta d’una actuació conjunta entre administracions que permetrà donar una resposta integral a un col·lectiu que necessita un acompanyament per trobar el seu camí”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El ple també ha aprovat una modificació de crèdits del pressupost de l’exercici 2021 per col·laborar amb l’organització dels actes de Tortosa, 33a Ciutat Gegantera de Catalunya; la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre i el Congrés de Turisme Terres Lab.

Un altre dels acords ha estat l’aprovació de les bases i la convocatòria d’ajuts per a assistència a llars d’infants i per a llibres i material curricular el curs 2021-2022.

El plenari també ha donat llum verd a una proposta de presidència per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat. El text, que ha rebut el suport de tots els grups comarcals, insta el govern de l’Estat a reestructurar l’actual model energètic definint nous mecanismes de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent. També s’insta el govern de l’Estat a ampliar la cobertura del bo social. Per la seua banda, el Consell Comarcal es compromet a executar actuacions d’estalvi energètic en els equipaments comarcals.

També s’ha aprovat una altra proposta de presidència per promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i per la defensa dels drets humans, amb el suport de tots els grups.

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat, per unanimitat, una moció del grup comarcal d’Esquerra Republicana de rebuig al projecte de la línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues.

Suport al president Carles Puigdemont

El ple ordinari de setembre, que s’ha celebrat de forma presencial, ha començat amb la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de suport a l’eurodiputat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, detingut la passada nit per la policia italiana i que espera un pronunciament de la justícia italiana. “Avui ens posem al costat del President i eurodiputat Puigdemont i demanem a la justícia europea que protegeixi la seua llibertat que és la nostra”, diu el manifest que ha llegit el president de l’AMI i conseller comarcal Jordi Gaseni.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies