HomePolíticaEsquerra aposta per la justícia social, la sostenibilitat ambiental i la participació...

Esquerra aposta per la justícia social, la sostenibilitat ambiental i la participació ciutadana al Programa Marc de les municipals

Municipis vius, justos i verds. Aquest és l’horitzó que dibuixa Esquerra Republicana per a la seva política local recollit al Programa Marc de la formació per a les eleccions municipals del 2023, i que avui s’ha presentat a les Terres de l’Ebre. El document desgrana el conjunt de les polítiques públiques que defensen els republicans en tots els àmbits, i que també recolliran als seus programes electorals les diverses candidatures que presentin.

Alba Camps, secretària de Política Municipal i Projectes Transversals del partit, ha manifestat que “estem aquí per fer les coses diferents de les que s’han fet sempre i situem els municipis com a punta de llança de la transformació feminista, ecologista, social i democràtica”.

Camps ha destacat la voluntat d’Esquerra Republicana de “ser una eina útil, al servei de la gent”, i els ajuntaments són el principal element per fer-ho possible. “La transformació social es farà des dels municipis o no es farà; perquè són l’administració més propera a la ciutadania i aquella que pot donar resposta més immediata a les seves necessitats”. Ha afirmat

Enric Adell, secretari de Política Municipal de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha destacat que “continuarem treballant per transformar les Terres de l’Ebre, treballant de manera coordinada amb l’objectiu comú de fer les Terres de l’Ebre un territori d’oportunitats i amb futur”. Fent protagonista el municipalisme dels diferents projectes que estan liderant com la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, la implantació del Fons de Transició Nuclear o l’Estratègia Delta.

“Som un partit que treballa de baix cap a dalt” ha apuntat.  A les eleccions municipals de  2019 Esquerra Republicana va ser la força més votada al conjunt de les Terres de l’Ebre i va guanyar a tres de les quatre comarques. Ara segons Adell la finalitat serà ser-ho a les quatre, també amb la presentació de més llistes electorals. “Tenim tots els instruments per a continuar treballant per impulsar el nostre territori com un territori de futur i amb un present molt engrescador”.

Les darreres eleccions locals del 2019 van situar els republicans com la principal força municipalista de Catalunya, en obtenir la majoria de vots i de regidors i regidores. Per al 2023, el partit es fixa com a gran objectiu continuar creixent a les àrees metropolitanes per tal d’enfortir el projecte independentista arreu del país.

Entre els centenars de polítiques públiques recollides al document del Programa Marc que avui s’ha presentat destaquen les polítiques orientades a la justícia social: incentivar l’ocupació laboral digna, preservar el dret a l’habitatge i garantir una educació pública universal i de qualitat. També el foment d’espais verds i uns barris, pobles i ciutats saludables, amb una economia transformadora al servei de les persones i una aposta decidida per l’economia social i solidària. Una ciutadania apoderada que tingui espais d’interlocució directa amb els governs municipals, la participació de la qual no es limiti als pressupostos participatius, és una altra de les apostes del partit, que fa de la intransigència davant de la corrupció i de la pràctica de la transparència les seves banderes.

Garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura i a la pràctica esportiva, una mobilitat sostenible dins de les vil·les i ciutats i també entre municipis, el combat contra la bretxa salarial, el desplegament digital i la democratització de l’energia, el foment d’una economia amb sostenibilitat financera, social i mediambiental; i l’aposta per una administració pròxima, àgil i eficaç són algunes de les polítiques detallades en el Programa Marc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 29

Últimes notícies