HomeSense categoriaEsquerra proposa canviar el nom de la plaça d’Espanya, la plaça d’Alfons...

Esquerra proposa canviar el nom de la plaça d’Espanya, la plaça d’Alfons XII i els Jardins del Príncep de Tortosa

TORTOSA // El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció al pròxim ple de l’Ajuntament per canviar el nom de la plaça d’Espanya, la plaça d’Alfons XII i els Jardins del Príncep. “Un Estat que menysté el poble català, que no ens permet ajornar unes eleccions, que no ens deixa votar en referèndum i la seua resposta al conflicte polític és la repressió, no mereix tenir una plaça al centre de la nostra ciutat”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura. També les irregularitats financeres i de conducta dels membres de la família borbònica fan que el grup republicà insisteixi perquè el plenari tortosí canvie el nom dels Jardins del Príncep i la plaça Alfons XII.

“El nomenclàtor de Tortosa no pot incloure noms que ens recorden un estat repressor amb el poble de Catalunya i una família reial indigna de tot reconeixement públic”, ha manifestat Faura, que avui ha presentat des de la plaça Alfons XII les mocions que defensarà el grup municipal al pròxim plenari. Mesos enrere Esquerra ja va presentar una moció perquè es retirés la Medalla d’Or de la ciutat a Joan Carles I i es canviés la denominació de la plaça d’Alfons XII i els Jardins del Príncep, però la majoria del plenari no va acceptar aquest canvi de nom.

Tot i que el ple de Tortosa va aprovar el novembre de 2019, a proposta de la Comissió per la Retirada de Símbols Franquistes, la revisió de la nomenclatura de tots els espais municipals dedicats a la monarquia borbònica, entre els quals els Jardins del Príncep, el govern municipal no ha fet cap pas per dur a terme aquesta revisió.

En el cas dels Jardins del Príncep, Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposa que es consensue amb els veïns la nova denominació, tot i que suggereix que es passen a denominar Jardins d’en Porcar, com també són coneguts popularment. Pel que fa a la plaça Alfons XII, el grup municipal republicà també planteja que es consensue amb la ciutadania el nou nom.

I en el cas de la plaça d’Espanya, Esquerra sosté que coincidint amb la reforma urbanística és el moment de canviar-li també el nom. Pel que fa a les obres d’aquesta plaça i el seu entorn, Faura ha qüestionat la seua execució en la situació actual de pandèmia i la crisi que pateixen el sector del comerç i de la restauració.

 

Constitució Consell Municipal de Salut

D’altra banda, Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposarà la creació del Consell Municipal de Salut, un òrgan de participació sectorial que assessore l’Ajuntament i realitze propostes en matèries relacionades amb la prevenció de malalties, la promoció i la protecció de la salut. “Plantegem la creació d’un espai d’opinió de totes les institucions, entitats i col·lectius relacionats amb la salut per tal de fixar les polítiques de salut local”, ha assenyalat Faura, que ha recordat que el programa electoral d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí incloïa la creació d’aquest consell, una eina que hauria estat útil a l’hora d’implementar les mesures fixades per les autoritats sanitàries en la crisi actual.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 56

Últimes notícies