HomeCulturaEufònic rep el Premi Muncunill a la Innovació Cultural 2019

Eufònic rep el Premi Muncunill a la Innovació Cultural 2019

Eufònic, el festival d’arts sonores i visuals de Terres de l’Ebre, nascut el setembre del 2012, ha rebut aquest mes de febrer un reconeixement important a la feina feta: el Premi Muncunill a la Innovació Cultural 2019, que atorga l’Ajuntament de Terrassa.

En l’elecció d’Eufònic com a premiat s’ha valorat sobretot la seua aposta d’expandir les arts sonores i visuals més innovadores per diversos municipis i espais de les Terres de l’Ebre, convertint-se en un veritable eix vertebrador de la innovació al territori, així com la seua projecció a la resta del país a través de l’extensió urbana a Barcelona. “Eufònic són arts excepcionals en la seva més àmplia accepció: actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions en espais museístics, accions sonores, activitats per al públic familiar i concerts en espais singulars. Un projecte descentralitzat, nascut de la societat civil, que arriba a sectors de la població que normalment no poden gaudir d’iniciatives d’aquestes característiques”, apunta un comunicat de l’ajuntament terrassenc.

“Per a nosaltres és un molt bon reconeixement. Com passa amb tot allò que parteix des de la innovació, ara el què cal és reforçar les estructures amb què treballem, per poder continuar projectant aquesta idea de recerca constant i innovació”, ha manifestat per la seua banda el director del festival, Vicent Fibla.

Els premis Muncunill es van lliurar el passat dijous 14 de febrer al Teatre Principal de Terrassa, i a banda d’Eufònic, els altres premiats van ser l’empresa local Circutor, Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local; l’empresa Textia Innovative Solutions, Premi Muncunill a la Innovació Empresarial; el catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona, Ramón Flecha, Premi Muncunill a la Innovació Social; i finalment el Premi Muncunill Honorífic ha estat Cristóbal Colón Palasí, fundador i president de La Fageda.

L’Ajuntament de Terrassa va crear fa tres anys els Premis Muncunill a la Innovació amb l’objectiu de reconèixer anualment la labor realitzada per aquelles persones, entitats i/o empreses que promouen la innovació en diferents àmbits socials i econòmics amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i posar en valor projectes que poden servir d’exemple a la resta de la ciutadania. L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villaroya; i la directora general d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat, Teresa Riesgo, van ser els encarregats de lliurar els premis. Cadascun dels guardons és una escultura de l’artista terrassenca Anna Taratiel.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies