HomeCulturaExposicions, recreació i rutes en la VIII Diada del Camp d'Aviació de...

Exposicions, recreació i rutes en la VIII Diada del Camp d’Aviació de la Sénia

Els itineraris seran la gran novetat de la VIII Diada Commemorativa del Camp d’Aviació de la Sénia, que arriba el pròxim 22 de setembre. És un esdeveniment per a donar a conèixer, tant als veïns com a la resta del territori, un espai utilitzat durant la Guerra Civil, tant pels republicans com per la Legió Còndor, l’aviació alemanya aliada al bàndol nacional. Els actes s’iniciaran a les 10 h amb la inauguració i obertura de l’espai. A banda d’estar obert a tot el públic, a l’exterior també s’hi exposarà i s’hi trobarà material a la venda, així com parades d’artesans i productes de proximitat. L’esdeveniment estarà ambientat amb les recreacions del grup de figurants Ejército del Ebro.

Serà a les 10.45 h, 12 h i 12.30 h quan es produiran les visites guiades tant al mateix Camp d’Aviació com al Centre d’Aviació Històrica, ubicat a la carretera de Santa Bàrbara, inaugurat en la diada de l’any passat. A partir de les 11.30 h es realitzarà la passada d’avions per sobre de l’espai del Camp d’Aviació i a les 12.30 h tindrà lloc un dels itineraris que visitarà les Coves de Martí, edifici de comandament de la 4a Esquadra de Caça durant la guerra. Serà a les 14 h del migdia quan les instal·lacions del camp quedaran tancades. Tot i això, no s’hauran acabat les activitats.

A les 18 h, en el marc d’Itineraris per les Terres de Cruïlla 2018, es recorreran els carrers i els edificis més emblemàtics del municipi de la Sénia per a explicar “La República i la Guerra Civil a la Sénia”: el Centre Obrer, l’Ajuntament Vell o l’actual Centre Marcel·lí Domingo, més conegut com les Escoles Velles, des d’on tindrà sortida la ruta. Per cloure la Diada s’ha organitzat la projecció del documental Experimento Stuka, de Suicafilms, a l’Auditori del Centre Obrer. És un documental que reflecteix els bombardejos que va dur a terme la Legió Còndor als 4 pobles de Benassal, Ares, Albocàsser i Vilar de Canes, un experiment alemany abans d’iniciar la Segona Guerra Mundial.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies