HomePolíticaGaseni demana al ministre Planas revisar els Acords de lliure comerç que...

Gaseni demana al ministre Planas revisar els Acords de lliure comerç que perjudiquen els preus del nostre sector agrari

El senador republicà Jordi Gaseni ha preguntat, durant la sessió de control, al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Lluis Planas; sobre les mesures que va prendre el govern espanyol per combatre la competència deslleial de tercers països al sector primari, a causa de la manca de control de les importacions i els múltiples Acords de lliure comerç.

Gaseni ha denunciat que “els nostres agricultors, ramaders i pescadors, estant afectats per l’excés de burocràcia de la Política Agrària Comú, l’increment desmesurat dels costos de producció i una competència deslleial que dessagna l’economia rural”.

El senador ha apuntat que la crisi econòmica que afronta el sector no només és producte del canvi climàtic o de la globalització, sinó “també, de les polítiques de lliure comerç i la manca de control sobre les importacions que inunden el nostre mercat amb productes que no compleixen amb els estàndards i costos de producció estatals, provocant un gran desavantatge als nostres agricultors”.

El ministre s’ha mostrat sensible a les peticions republicanes i s’ha compromès a incloure en la seva acció de govern diferents actuacions: en les clàusules espill, passar del principi d‘equivalència al principi de reciprocitat en la utilització de productes fitosanitaris en els productes agroalimentaris importats de països tercers. Crear un grup de treball sobre importacions i exportacions amb les organitzacions agràries i reforçar la coordinació amb la UE en la vigilància duanera.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 82

Últimes notícies