L’Ampolla ha tancat este dimarts tres dies de GastroMar, un esdeveniment de cuina professional que ha convertit el municipi en la capital de la cuina marinera.
L’esdeveniment ha comptat amb una desena de professionals que han cuinat plats en directe amb l’objectiu de posar en valor els productes mariners del Delta de l’Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar.
L’esdeveniment té també vocació acadèmica i científica i és per això que en el marc de GastroMar han participat també cuiners experts de la Fundació Alícia.
En el marc de GastroMar, en la primera jornada es va entregar els Premis a la Cuina de l’Ostra. Enguany els premiats han estat el restaurant Del Mar, amb el Premi a la millor presentació, El Pescador amb el Premi a l’elaboració i Casa Llambrich–Juani va emportar-se el Premi al compromís sostenible.
El jurat ha estat format per Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar amb dos estrelles michelin de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; i Enric Gisbert, cap del programa d’Aqüicultura de l’IRTA de La Ràpita.