HomeInfraestructuresGEPEC presenta al·legacions a l'ampliació del centre de tractament de residus de...

GEPEC presenta al·legacions a l’ampliació del centre de tractament de residus de les Terres de l’Ebre a Mas de Barberans

El GEPEC ha presentat al·legacions de tipus urbanístic, paisatgístic i ambiental al Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA) d’ampliació del centre de tractament de residus de les Terres de l’Ebre a Mas de Barberans. Segons l’entitat ecologista, l’obra podria comportar “greus” afectacions mediambientals per a la zona. En aquest sentit, han subratllat que el Pla territorial de les Terres de l’Ebre classifica el sòl on se situaria l’ampliació “de protecció territorial d’interès agrari i paisatgístic” i que, per tant, es recomana -tot i que no es prohibeix- mantenir aquests espais “no urbanitzats“. Per això, creuen que “no té sentit ordenar correctament el territori en funció d’una sèrie de paràmetres i després anar fent exempcions“.

GEPEC ha defensat que la zona compta amb “un paisatge de gran qualitat que conté espècies importants protegides o amenaçades com ara el voltor o l’àguila cuabarrada“. A més, i tenint en compte la seva proximitat al Parc Natural dels Ports, també denuncien que el centre de tractament de residus “pot suposar un problema, ja que pot donar lloc a focus de bioinvasions“.

A causa de les plantes que solen fer cap als centres de residus, i als invertebrats que es troben en aquestes plantes, aquestes infraestructures acaben sent llocs on solen començar invasions d’espècies al·lòctones, que suposarien un greu perill en cas d’escampar-se als Ports“, han afirmat en un comunicat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 36

Últimes notícies