HomeOpinióGràcies per la nit màgica a Tortosa

Gràcies per la nit màgica a Tortosa

La tarda i nit del dissabte passat va tornar a ser una de les més boniques del calendari. Com cada 5 de gener vam rebre a la nostra ciutat als Reis de l’Orient, carregats d’il·lusió i amb la satisfacció de veure l’entusiasme a les cares dels nostres fills i filles, nebots i nebodes, nets i netes o fillols i filloles.

És tan emocionant veure com tots ells viuen la màgia en primera persona que gairebé xalem tant els adults veient-los, com ells en saludar Ses Majestats o en rebre un obsequi de les seues mans.

Enguany, la cavalcada va ser molt especial a Tortosa.

El fet que el fil argumental de la desfilada se centrés en El Rei Lleó -un dels grans clàssics del cinema d’animació, posteriorment traslladat als escenaris teatrals en forma de musical- va fer embadalir els més menuts en veure cada un dels personatges. Però també als més grans, que ens vam transportar a quan érem més joves i ens va permetre tornar a ser infants.

Organitzar una cavalcada com aquesta ha fet necessàries moltes hores de preparatius. La gran quantitat d’elements mòbils, de vestuari i d’altres elements d’atrezzo han implicat desenes de persones durant setmanes i prop de 500 desfilant durant la cavalcada. A totes elles, un agraïment molt especial i sincer. El salt qualitatiu que li hem donat ha sigut el fruit d’un procés que va arrancar fa més d’una dècada amb un redisseny de les cavalcades que ha retornat la il·lusió i l’atractiu tant a grans com a menuts.

Cal agrair molt especialment la tasca de tot l’equip de Festes. A totes les entitats culturals de la ciutat que cada any s’hi impliquen activament. A la Banda Municipal de Música i a l’Escola Municipal de Teatre, sense els quals el resultat no hauria sigut tan bo. A tots els cossos de seguretat que van fer que tota la festa transcorregués sense cap incidència: Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. A la parròquia del Roser i a l’Associació de Veïns de Ferreries-Sant Vicent, per un pessebre vivent magnífic. I gràcies, també, a Melcior, Gaspar i Baltasar, per fer-nos un any més la visita i fer feliços a tota la ciutadania. Una vegada més es demostra que quan totes les entitats de la ciutat ens impliquem en les activitats que s’impulsen, el resultat assoleix un nivell que no ha d’envejar res a cap altra població.

La cavalcada es viu molt intensament el dia 5, però també l’endemà, quan acompanyem els Reis d’Orient a tots els centres sanitaris i residències de la ciutat per portar la il·lusió als que no poden vindre a veure la cavalcada a peu de carrer. Tant de bo que els Reis us hagin portat salut per a tot aquest 2019.
Ara ja haurem de començar a pensar en com plantegem la cavalcada del 5 de gener del 2020. No serà fàcil superar el llistó assolit, però de ganes i d’idees no ens en faran falta.

Domingo Tomas
Domingo Tomas
Regidor de Festes Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies