HomeEducació"Igualtat sobre rodes", les maletes per treballar la diversitat als centres educatius...

“Igualtat sobre rodes”, les maletes per treballar la diversitat als centres educatius d’Amposta

Les maletes del projecte “Igualtat sobre rodes” ja estan disponibles per als centres de primària i secundària d’Amposta que vulguen treballar la igualtat i diversitat a les aules. La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament d’Amposta a través de les àrees de @igualtatcat, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) i Casa de Luna.

El projecte està format per quatre maletes, dos per a cada nivell educatiu, que contenen llibres i altres materials per treballar la coeducació a l’escola. Els recursos en qüestió aniran acompanyats de tallers dirigits per les professionals de Casa de Luna.

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, concretava que “amb estos materials es poden treballar temes com l’educació afectivosexual i de gènere, l’orientació professional i acadèmica no sexista, la transversalitat de gènere, l’educació inclusiva, la diversitat com a valor positiu, els diferents models familiars, l’educació emocional i educació en valors o la violència masclista, així com detectar conductes perilloses o aportar eines per resoldre conflictes sense violència”.

“Hem d’aconseguir posar en valor la igualtat en tots els espais, per això impulsem polítiques de transformació social com aquesta”, deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que “quan parlem de polítiques de transformació no ens referim només a transformar la societat envers alguna cosa, sinó també a canviar la forma de pensar de les persones, perquè només així farem que les accions de cadascun de nosaltres siguen transformadores”.

Dissenyades per l’alumnat d’ESARDI

L’alumnat del cicle superior de Pintura i Art Mural de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) s’ha encarregat d’il·lustrar les maletes del projecte.

L’alumne Albert Balastegui exposava que el seu disseny es basa en el cos humà: “Partint del concepte que en la diferència ens retrobem, el meu disseny es basa en cossos abstractes que van canviant. Amb els colors de la bandera LGTBI de fons, veiem com les formes estan en una festa sentint-se com són, fluctuant en la diversitat”.

Per la seua part, Carles Fortuño explicava l’altre disseny que ha il·lustrat les maletes, en este cas centrant-se en l’àmbit laboral. “Dintre de la fluïdesa de gènere, personalitats i maneres de ser, he volgut mostrar que cada persona pot ser el que vulga ser, també professionalment”, tancava, detallant que també ha fet servir els colors de l’arc de Sant Martí per “representar la diversitat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 15

Últimes notícies