HomeSocietatImma Reverté, d’Ulldecona, publica un llibre per donar veu al dol gestacional...

Imma Reverté, d’Ulldecona, publica un llibre per donar veu al dol gestacional i perinatal

La màgia del Jan és un conte escrit per Imma Reverté amb el qual vol sensibilitzar la població sobre el dol que sofrix una mare i els familiars en perdre un bebè en època gestacional.

En este cas, el llibre sorgix de la mateixa experiència de l’autora, que va perdre un nen al setè mes d’embaràs. “Un dia estava veient les orles de l’any 2017, on hi havia d’haver el Jan, el meu fill, i en lloc d’una foto seua van col·locar-hi una papallona. Al meu costat hi havia una nena que no parava de preguntar a la seua mare perquè Jan era una papallona i què volia dir. A partir d’aquí em va sorgir la idea d’escriure un conte infantil que ajudés els nens, i també els més grans a entendre què és el que passa, a respondre preguntes i a poder valorar una mica més este dolor”.

L’autora explica que és un llibre dirigit a totes les edats, ja que tothom hauria de prendre consciència d’este dol, que afecta moltes persones. El procés d’escriptura, segons l’autora, no s’ha fet en difícil, sinó ben al contrari. Reverté detalla que escriure el conte ha estat una manera de curar les seues ferides i de sentir-se alliberada. “Escriure el llibre m’ha ajudat molt. Però no sols escriure’l, sinó, també, llegir-me’l. M’ha ajudat a entendre les preguntes que tantes vegades em feia sobre el que havia passat, m’ha ajudat a traure la culpabilitat que tenia al damunt per haver tingut esta pèrdua i sobretot m’ha ajudat a treure’m la ràbia de dins. Este llibre ha suposat la pau, per a mi”, destaca l’autora.

El conte narra, des de la visió del mateix Jan, tot allò que va passar fa quatre anys, i ho fa acompanyat de les il·lustracions de la seua amiga Maria Valls. És un llibre que vol reivindicar el tabú que existix en parlar d’estos temes que tant afecten les persones.

L’autora explica que respecta que algunes famílies, mares o pares no vulguen tractar esta qüestió, ja que preferixen tancar-la; però, per altra banda, vol que es respecte aquelles persones que estan patint este dol, pel fet que són persones que volen reivindicar els drets d’estos xiquets. “Volem tindre un llibre de família, i sobretot volem que estos xiquets no queden en l’oblit, perquè pel fet de no haver nascut, no significa que no hagen existit”, narra Reverté.

Les persones del voltant de l’autora han acceptat molt bé el llibre i ha tingut molt bona acceptació dins la societat, ja que era necessari que algú tractés el tema del dol gestacional i perinatal per a poder entendre què és el que passa i com se senten les persones després de viure esta situació. L’autora també fa una crida a la necessitat de tindre més col·lectius ebrencs que ajuden en esta situació de dol, perquè quan ella ho va patir va haver de traslladar-se regularment a Reus a rebre ajuda psicològica i a parlar amb altres persones que estaven en la mateixa situació i que necessitaven ajuda.

“El tipus d’ajuda que em van oferir a Reus em va anar molt bé personalment, ja que vaig tindre el suport d’altres dones en la mateixa situació que jo i vaig poder aprendre a controlar la ràbia i ira que sentia. Va ser un procés que em va ajudar moltíssim, però al qual, amb el confinament, vaig haver de renunciar. Però a partir de quedar-me tancada a casa vaig començar a escriure el llibre, que també va ser com un altre tipus de teràpia que em va ajudar”.

L’autora també vol destacar el paper que fa el col·lectiu Libèl·lules dels Estels a l’hora d’ajudar les dones a superar el dol gestacional, i els agraïx la seua tasca, que qualifica de molt important i totalment necessària per a una demarcació com les Terres de l’Ebre, on fins ara, era inexistent. Imma Reverté conclou que és un llibre molt positiu que pot ajudar moltes persones a alleujar el dolor, i el considera un tipus d’ajuda més directa.

L’autora espera que es faça molta difusió del llibre i arribe a moltes persones. Per ara, els resultats obtinguts són molts bons i Reverté se sent orgullosa del seu conte i ens explica que no descarta la possibilitat que n’hi haja una segona part en un futur.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies