HomeUrbanismeInversi贸 de 535.000 euros per a la connexi贸 de la CN -Via...

Inversi贸 de 535.000 euros per a la connexi贸 de la CN -Via Verda del Carrilet de la Cava amb el Pont Penjant d’Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat, avui, el projecte de connexi贸 entre el CN – Via Verda del Carrilet de la Cava i el Pont Penjant d’Amposta, denominat “Connexi贸 de la Via Verda del Carrilet de la Cava amb el Pont Penjant d鈥橝mposta. Passeig fluvial del marge esquerre del riu Ebre com a ruta verda i recuperaci贸 del Cam铆 de Sirga“.

Amb un pressupost de 535.194,23鈧 euros, l鈥檃cci贸 forma part del subprojecte 鈥Pla de sostenibilitat tur铆stica en destinaci贸 espais naturals de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l鈥橢bre鈥, finan莽at per la Uni贸 Europea a trav茅s del programa Next Generation EU. La iniciativa permetr脿 connectar els 7 quil貌metres de la Via Verda del Carrilet de la Cava amb el passeig fluvial existent entre Amposta i la desembocadura de l’Ebre, aix铆 com amb la via ciclista Eurovelo 8.

El projecte es divideix en dues zones diferenciades. La primera, des del final del CN – Via Verda del Carrilet de la Cava fins al pont de l’AP7, contempla un tram de 0,55 quil貌metres que ser脿 compartit amb el cam铆 de servei del canal. La segona zona, des del pont de l’AP7 fins a l’embarcador de l’Aldea, compr猫n un tram de 1,8 quil貌metres que recupera l’antic cam铆 de Sirga i inclou la restauraci贸 del bosc de ribera. Els terrenys de l’antic cam铆 de Sirga han estat cedits per l’Ajuntament de l’Aldea, permetent aix铆 la realitzaci贸 de l’obra.

Antoni Gilabert ha subratllat la transcend猫ncia d’aquesta actuaci贸: “Amb aquest projecte, no nom茅s millorem les infraestructures per al turisme sostenible, sin贸 que tamb茅 contribu茂m a la recuperaci贸 del nostre patrimoni natural. La connexi贸 de les vies verdes i carrils bici suposar脿 un gran atractiu tur铆stic per al territori, potenciant el desenvolupament econ貌mic local.

El projecte preveu millorar l鈥檃ccessibilitat de la rampa existent al Pont Penjant d’Amposta per connectar el nivell del riu Ebre amb la carretera N-340a, facilitant el creuament del riu i la connexi贸 amb el passeig fluvial. A m茅s, l鈥檃ctuaci贸 finalitza a l鈥檈mbarcador de l鈥橝ldea, on es crear脿 una 脿rea de descans al costat d鈥檜n antic niu de metralladores de la Guerra Civil, que l鈥檃juntament preveu posar en valor.

Gilabert ha volgut remarcar el comprom铆s del Consell Comarcal amb el territori: “Volem combinar la conservaci贸 del patrimoni natural i el foment del turisme sostenible per al benefici de tota la comunitat. Amb aquesta connexi贸, tindrem m茅s de 139 quil貌metres de via verda cont铆nua, convertint el Baix Ebre en un motor tur铆stic de primer ordre i un referent per als amants de la natura i el cicloturisme.”

L’adequaci贸 del cam铆 existent com a cam铆 fluvial es far脿 amb un acabat de tot-煤 compactat, similar al passeig fluvial existent des d鈥橝mposta a la desembocadura. Es valorar脿 la possibilitat de realitzar un doble reg asf脿ltic per donar continu茂tat al CN – Via Verda del Carrilet de la Cava i el CN – Via Verda de la Val de Zaf谩n. La restauraci贸 del bosc de ribera inclour脿 l’erradicaci贸 de trams de canya i la plantaci贸 de 360 arbres i 700 arbustos d’esp猫cies aut貌ctones, millorant aix铆 l’ecosistema local.

Planols sobre el recorregut de la connexi贸 Via Verda del Carrilet de la Cava amb el Pont Penjant d鈥橝mposta

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

8 + 1 =

脷ltimes not铆cies