HomeEsportsJeremy Alcoba finalitza en tercer lloc del GP d'Alemanya, però no puja al podi per una...

Jeremy Alcoba finalitza en tercer lloc del GP d’Alemanya, però no puja al podi per una polèmica sanció

BAIX EBRE // Excel·lent actuació i demostració de supervivència de Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Team), que després de protagonitzar una gran remuntada, ha entrat a la meta en tercera posició, en un final amb molta incertesa a causa de sancions, que li han impedit suma el segon podi de la temporada, al circuit de Sachsenring en el GP d’Alemanya, octava prova del Mundial de Moto 3.

El pilot jesusenc que partia en la vintena posició de la graella de sortida, anat avançant pilots en una prova amb moltes incidències i caigudes, en la que només han pogut finalitzar 18 dels 27 que van prendre la sortida.

Després d’una sortida neta han començat a produir-se les caigudes, la primera a la tercera volta, d’Adrian Fernández. S’ha format un grup davanter liderat per l’italià Dennis Foggia, amb Pedro Acosta, Sergio García, Xavi Artigas, Jeremy Alcoba, Izan Guevara i Jaume Masià.

En la dècima volta, el company de Jeremy, Gabri Rodrigo, va caure en la quinta corba, afortunadament sense conseqüències. En aquesta mateixa volta, el poleman Fillip Salac va entrar al pit lane i es va retirar per un problema mecànic. A l’onzena, es va produir un incident múltiple en la primera corba, en què es van veure implicats Fenati, Yamanaka, Öncü i Fellon, on els pitjors parats van ser els dos últims que se’n van anar a terra. En la catorzena volta es va produir la caiguda de Jaume Masià.

A dos voltes per al final, Jeremy Alcoba quan lluitava en les primeres posicions, va ser sancionat amb la pèrdua d’una posició en l’última volta, per considerar que havia tret del traçat a Sergio Garcia Dols, i que el va deixar sense podi després d’haver finalitzat en tercer lloc, en benefici de Dennis Foggia. També van ser sancionats per excedir els límits del traçat en l’última volta Sergio García i Tatsuki Suzuki. Finalment es va imposar Pedro Acosta amb un temps de 39’38″791, compartint podi amb Kaito Toba +0,130, i Dennis Foggia +0,259, amb quart lloc definitiu per Jeremy Alcoba +0,206.

Jeremy disgustat per la sanció, va acabar molt satisfet de la seua actuació. “Fantàstica cursa, al principi tots anaven molt ràpids, però vaig intentar mantenir la calma fins a la meitat de la cursa quan amb el meu ritme vaig aconseguir tornar al grup capdavanter. En les últimes cinc voltes em vaig sentir fort, i a dos voltes per al final vaig atacar per fora fins al tercer lloc. La penalització arriba tot i haver deixat el lloc a Toba en l’última volta. Però està bé, vam fer una cursa increïble i estic feliç”.
Amb els 13 punts sumats en aquesta prova, Jeremy Alcoba entra en la llista del top-10, amb la dècima posició de la classificació general amb 52 punts, i Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) augmenta la diferència al capdavant de la classificació, arribant als 145 punts, per davant de Sergio Garcia Dols (Gaviota Gas Gas Aspar Team) , amb 90 i Jaume Masià (Red Bull KTM Ajo) amb 72.

La competició del Mundial de Moto 3, continuarà el pròxim cap de setmana al circuit d’Assen amb el GP d’Holanda.