HomeEntrevistesJordi Zaragoza · “Hem d’aglutinar les empreses tecnològiques per potenciar i enfortir...

Jordi Zaragoza · “Hem d’aglutinar les empreses tecnològiques per potenciar i enfortir el territori ebrenc”

Jordi Zaragoza, president de la Comissió d’Emprenedoria, Digitalització i Formació de la Cambra de Comerç de Tortosa.

 

Quines són les competències de la comissió que presidix?

La nostra comissió pretén englobar les principals empreses TIC (Tecnologia de la informació i Comunicació) de les Terres de l’Ebre, un sector creixent, en volum i en especialització, que ha acabat fent un salt vertiginós, tant quantitatiu com qualitatiu, a conseqüència de la situació pandèmica. Des de la comissió entenem que hem de seguir treballant per una formació de qualitat, ajudant els emprenedors, i potenciant les noves tecnologies, per poder ser més eficients i competitius, en un mercat globalitzat.

 

Amb la pandèmia s’ha incrementat l’ús de les noves tecnologies

Així és. Ningú ens podíem imaginar, fa un any, que la majoria de reunions, seminaris, formació…, tant de l’àmbit empresarial com de l’educatiu, les acabaríem gestionant en línia.

 

Quins reptes caldria marcar-nos?

Un dels principals objectius de la comissió és aglutinar totes les empreses tecnològiques de les Terres de l’Ebre, per poder donar servei a la necessitat actual dels socis de la Cambra, per tal de potenciar les nostres pròpies empreses i el talent al nostre territori. Per aquest motiu veiem cada cop més la necessitat d’associar-nos, les mateixes empreses, per seguir col·laborant entre nosaltres, per potenciar i enfortir el territori.

 

Les TIC són ara per ara un sector en alça. També, a les Terres de l’Ebre?

El sector TIC ratifica cada vegada més el seu pes en el PIB de la nostra demarcació i el seu rol com a motor de transformació econòmica i social. Encara no som prou empreses per satisfer una demanda en creixement permanent. Els principals serveis demandats van des del desenvolupament web, les app, el programari informàtic, les xarxes socials i el blockchain fins a la intel·ligència artificial i, sobretot últimament, la ciberseguretat.

 

La jornada que en breu ha previst organitzar la Cambra incidirà en tot això?

El pròxim dia 4 de febrer presentarem a la seu de la Cambra de Comerç el programa europeu “Kit Digital”, Fons Next Generation per a la transformació digital de les nostres empreses en bons a fons perdut per a totes les solucions tecnològiques. Comptarem amb empreses especialistes i representants de tot el sector, per donar a conèixer totes les oportunitats a les quals es podran acollir les empreses.

 

Com es pot fer entendre a les empreses la importància de l’entorn digital?

La transformació digital és una realitat, i del seu èxit depèn, en gran part, comptar amb una companyia preparada per al futur, per això és imprescindible que siga una transformació transversal, en què els treballadors que formen part de l’organització siguen els verdaders actors protagonistes i agents d’este canvi i transformació. Ells són el principal actiu i factor clau. La Cambra de Comerç serà designada oficina Accelera Pime, una xarxa de punts d’informació i acompanyament d’atenció personalitzada per l’empresa amb l’assessorament per a la transformació i obtenció d’ajuts i subvencions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 15

Últimes notícies