HomeEsportsJosep Betalú aconsegueix l'objectiu de culminar la ruta dels conquistadors Non Stop

Josep Betalú aconsegueix l’objectiu de culminar la ruta dels conquistadors Non Stop

ESPORTS // Josep Betalú va aconseguir l’objectiu que s’havia marcat, d’efectuar la Ruta de los Conquistadores Non-Stop de 300 quilòmetres i 7.300 d’ascens, en menys de 24 hores. El ciclista ampostí va culminar amb èxit el desafiament en solitari del mateix recorregut de la tradicional prova de Costa Rica que va de l’oceà Pacífic a la mar Carib, invertint finalment un temps de 17 hores i 34 minuts. 

Betalú coneix a la perfecció el traçat, ja que va participar en sis ocasions i va guanyar les tres últimes edicions de La Ruta dels Conquistadors (2017, 2018 i 2019). La suspensió pel coronavirus de moltes de les competicions en què tenia previst participar, va propiciar aquest difícil 1 repte.

Betalú va iniciar el desafiament el dissabte 30 de maig sota una intermitent pluja, superant el primer obstacle de passar la nit al Parc Nacional Carara, complint gairebé estrictament el primer tram, en arribar a El Rodeo amb tan sols cinc minuts de diferència respecte al mateix temps que havia previst.

En el segon tram va haver d’afrontar la duríssima pujada als volcans Irazú i Turrialba, de més de 3.000 metres, després dels quals va negociar un ràpid descens de 2.500 metres. La zona dels volcans va ser el primer moment dur de l’aventura. Es va deslligar una forta una tempesta, obstacle afegit, a les baixes temperatures del lloc de 8 graus,
El seu primer i únic gran davallada li va sobrevenir al voltant de les onze del matí quan pujava al Cerro Cabeza de Vaca, de 3.120 metres, en companyia d’una insistent pluja. L’equip d’assistència el va ajudar a recuperar-se i novament es va llançar a culminar el seu repte, després de la petita davallada. En els trams d’enllaç Josep Betalú va estar molt abrigat per aficionats pendents de la seua gesta.

A la fi content per haver aconseguit l’objectiu, va reconèixer haver patit en alguns trams, els primers grans dificultats els va passar a la zona dels volcans “teníem un impermeable de recanvi molt gruixut, però tot i això vaig estar tremolant fins a arribar a baix. Plovia moltíssim i hi havia boira, el que dificultava la baixada. Em vaig amarar i tenia molt fred”.

Betalú va reconèixer que va ser encara més dur del que havia previst “vam començar d’una forma molt positiva i optimista, però només sortir va començar a ploure i es va complicar molt el terreny. Va ser impactant passar el Parc Nacional de Carara amb pluja i molt de fang havent de gastar moltíssimes forces, i això em va passar factura davant un repte tan gran, amb tants quilòmetres i en el qual has de controlar el màxim per arribar bé al final. Fins i tot de vegades, calculant quasi al màxim, un arriba molt just o arriba molt malament”.

Josep Betalú després de recuperar-se d’aquesta dura prova, estudiarà la possibilitat de realitzar un nou desafiament a Costa Rica, on s’ha convertit en un autèntic referent i un esportista molt popular i estimat.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies