HomeSocietatJoventut i Ajuntament presenten el nou Carnet Jove de Tortosa

Joventut i Ajuntament presenten el nou Carnet Jove de Tortosa

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, van presentar dijous al matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove de Tortosa, que es posarà en marxa a l’octubre.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 2.964 joves que són titulars del Carnet Jove de Tortosa, on ara hi ha 45 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de Tortosa i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Tortosa d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l’Ajuntament de Tortosa, millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de salut (28,9%), formació (13,3%), tecnologia (6,7%), turisme i mobilitat (4,44%), lleure (4,44%) i altres (42,2%).

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 2.964 titulars (50,3% noies i 49,7% nois) que el CJ té avui a Tortosa, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (2,1%), 14-17 anys (12,6%), 18-21 (25,8%), 22-25 (28,2%), 26-30 (28%) i 31 anys (3,3%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 31% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Tortosa.

A més del jovent de Tortosa, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Ebre (6.649 joves), a les Terres de l’Ebre (16.368 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, és que el nou Carnet Jove de Tortosa connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: “Amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç local de proximitat i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis”. Així mateix, la directora general ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que el nou Carnet Jove “servirà per a afavorir que el jovent de la nostra ciutat es pugui beneficiar de descomptes en productes i serveis, així com també disposar d’un accés més fàcil als espectacles del teatre auditori Felip Pedrell i de la Festa del Renaixement, amb els preus de les entrades rebaixats. A la vegada, també permetrà reforçar el lligam amb el comerç local gràcies als avantatges que suposa l’ús d’aquest carnet en els establiments adherits“.

Els joves de Tortosa que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de Tortosa tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de Tortosa a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies