HomePolíticaJunts per Tortosa instarà al ple a revertir l'endarreriment en els pagaments...

Junts per Tortosa instarà al ple a revertir l’endarreriment en els pagaments a proveïdors i entitats

El partit de l’oposició a la capital del Baix Ebre, Junts per Tortosa, ha presentat una moció per al proper ple ordinari del mes de juliol segons han explicat “per revertir l’endarreriment en els pagaments a proveïdors i complir amb el període mitjà de pagament que determina la Llei 3/2004 de 29 de desembre, que és de 30 dies“. Segons el grup de l’oposició, “amb l’arribada del nou govern municipal, el període mitjà de pagament s’ha incrementat fins arribar a 61,09 dies per al Grup Ajuntament (que inclou tant l’Ajuntament com les societats municipals), segons les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda“.

El regidor de Junts per Tortosa, Òscar Ologaray, ha denunciat aquesta situació, tot recordant que quan Junts per Tortosa va deixar el govern municipal el període mitjà de pagament de l’Ajuntament era de 20 dies. “Estem davant d’una mostra més de la incapacitat de gestió del govern tripartit, que en comptes de continuar en la dinàmica de reducció del PMP, l’ha incrementat escandalosament”, ha lamentat el regidor tortosí. I és que segona ha dit “els darrers anys el l’Ajuntament de Tortosa havia fet un esforç per reduir el període mitjà de pagament, tot i estar sotmesos a diferents situacions complexes com una pandèmia“.

Ologaray també ha posat de manifest que aquest endarreriment en els pagaments “en cap cas es pot atribuir a una falta de liquiditat, perquè des del passat mes de juny l’Ajuntament de Tortosa disposa d’uns saldos bancaris mitjans d’entre 12 i 13 milions d’euros. Potser per al senyor Jordan i la senyora Lleixà que els proveïdors cobrin a menys de 30 dies no és una prioritat”. Segons Junts per Tortosa “és molt important que les petites i mitjanes empreses que presten serveis a l’Ajuntament cobrin dintre dels 30 dies que marca la normativa. I si en comptes dels 30 reglamentaris poden ser els 20 dies que teníem el nostre govern, millor que millor”.

La moció de Junts per Tortosa insta el govern municipal a pagar de forma immediata totes aquelles factures que fa més de 30 dies des que es van aprovar així com a pagar als proveïdors dintre dels 30 dies de termini, complint amb la Llei 3/2004, de 29 de desembre. “Junts per Tortosa seguim treballant per millorar la gestió municipal en aquelles eines que tenim al nostre abast. És cert que en este cas demanem és que es reverteixi una mala gestió, però encara així no s’entendria un vot en contra del govern en un tema tan important com este, més enllà que la seua voluntat sigui la de seguir fent d’oposició de l’oposició”, ha afegit Ologaray.

Més diligència en la tramitació de les subvencions a entitats

D’altra banda, tot i que el pagament de les subvencions no es comptabilitza per al càlcul del període mitjà de pagament, el grup majoritari a l’Ajuntament de Tortosa també ha reclamat al govern municipal a ser “més diligents en la tramitació de les subvencions a clubs i entitat i fer efectiu el pagament de les subvencions en un termini no superior a 10 dies des de l’aprovació de la justificació“.

El teixit associatiu és imprescindible per tirar endavant el dinamisme de la nostra ciutat, la gestió de les subvencions per part del govern tripartit ha estat nefasta, posant en perill algunes de les subvencions rebudes”, ha detallat Ologaray, qui ha explicat que algunes entitats, davant la falta de suport municipal, han hagut de renunciar a la subvenció, tot lamentant “la falta d’interès d’alguns regidors del govern, que no atenen a les entitats ni els retornen les trucades”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 71

Últimes notícies