Durant tota l’edició de la fira s’han pogut veure les tres zones: la Zona Perelló, la Zona Gastro i la d’Artesania, ben diferenciades en aquesta edició renovada de 2024, sempre amb una afluència de visitants superior a l’estimada, una sensació contrastada també per l’augment de vendes dels productors de mel i oli exposats.
Una renovació per a potenciar el producte local i posar-lo amb valor a partir de la separació de les zones i reordenació dels espais amb una visió molt més modernitzada. Una fira que ha volgut deixar de banda les anteriors edicions més multisectorials.
La incorporació de la Zona Gastro amb diferents propostes gastronòmiques i musicals ha tingut la gran acceptació mostrant així sempre una gran concurrència de visitants degustant les diferents propostes culinàries i gaudint dels diferents moments musicals.
Aquest any tampoc ha fet falta l’espai showcooking. Durant tot el cap de setmana s’han cuinat diferents plats, sempre com a producte principal la mel i l’oli local, amb diferents xefs vinculats al Perelló, fent-ne el tancament el xef de la mel, perellonenc i estrella Michelin, Rafel Múria.
Cal destacar, una vegada més, el nomenament per primera vegada de la figura del Crestador-Moliner, uns honors que han recaigut a Roger Margalef per la seva tasca com a cap de sommeliers del segon millor restaurant del món. El seu tast de vi magistral va ser un dels moments més esperats de la fira.
Tampoc hi han fet falta els actes més tradicionals, com pot ser el sorteig del seu pes en mel i oli. La zona gastro es va poder veure en aquest moment en el seu moment més àlgid, amb la capacitat desbordada de visitants.
Una nova i renovada fira que ha fet valdre com a principal actiu els seus productes estrella, la mel i l’oli, i que ha comptat amb interlocutors locals per a desenvolupar una fira de quilòmetre zero tant en l’àmbit personal com de productes.
L’organització de la fira es mostra satisfeta dels resultats obtinguts després de tots els mesos de treball per a fer efectius tots aquests canvis assenyalats.
A partir d’aquest moment, i després de fer-ne una valoració més profunda, es posarà en marxa estructurant ja la pròxima edició del 2025, la 145a edició de la fira de la mel i l’oli de Catalunya, Firabril del Perelló.