HomeCulturaLa 8a edició de DeltaChamber Music Festival oferirà 7 concerts de cambra...

La 8a edició de DeltaChamber Music Festival oferirà 7 concerts de cambra i 24 d’individuals

La 8a edició de DeltaChamber Music Festival, el festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre, que, per primera vegada, tindrà presència a les 4 comarques ebrenques.

Sota el tema “Arrels i paraules”, la programació oferirà 2 concerts infantils, 7 de cambra i 24 d’individuals que es podran escoltar, del 20 de juliol al 6 d’agost, a Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix, Roquetes i Horta de Sant Joan.

Com a part de la seua identitat, el festival sempre busca espais singulars del territori per programar els seus concerts d’alt nivell. En aquesta ocasió, la música arribarà a 2 convents amb 500 i 300 anys d’història, respectivament; 1 castell amb vistes espectaculars; 1 finca al costat d’un tresor natural al Delta de l’Ebre; 1 casino recreatiu que transporta a principis del segle XX; l’observatori de referència de les Terres de l’Ebre, i 1 església gòtica, entre d’altres.

Així mateix, com és habitual, el festival celebrarà els seus concerts centrals al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, un dels més importants de Catalunya d’etnologia, natura i arqueologia. Aquí, el 4 i 5 d’agost, els concerts tindran com a teló de fons “ARRELANT”, la intervenció efímera guanyadora del Concurs d’Arquitectura Efímera del festival i que convoca el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre. La instal·lació és obra de Lidia Sanchez Aleixendri i David Pons de Prado, estudiants d’ESARDI. A més, es recuperarà l’espai de diàleg després dels concerts centrals, on l’entrada inclourà una deliciosa tapa elaborada pel cuiner ebrenc Xavi Montañés i que estarà harmonitzada per la sommelier ebrenca Llúcia Castaño amb una copa de vi cortesia de Les Vinyes del Convent.

Entre les novetats d’enguany, cal destacar el nou format de concert de cambra de cloenda, que se celebrarà al Convent de Sant Salvador, a Horta de Sant Joan. Aquest consistirà en

un concert matinal que anirà precedit d’una visita guiada per l’espai del concert, i d’un  brindis de cloenda de la mà de la sommelier Llúcia Castaño i de Les Vinyes del Convent.

També com a primícia de l’edició, el festival oferirà 2 concerts infantils que tindran lloc aquest mateix dissabte, 22 de juliol, a Amposta i a Roquetes. Amb la trama arrelada a les  Terres de l’Ebre, la música dels concerts la posarà l’ensemble de clarinetistes que el  festival ha creat expressament per a l’ocasió, donant vida a una història musicada que  interpretaran 2 actors del territori, i que ha escrit i dirigirà Karina Barrionuevo, reconeguda  escriptora i violinista argentina.

Pel que fa a l’elenc d’artistes d’enguany, per primera vegada s’incorporarà la veu cantada i  serà amb 2 de les figures més rellevants del panorama operístic europeu, les catalanes  Elena Copons i Anna Brull Piñol. De fet, la 8a edició comptarà amb 11 solistes  internacionals, 2 joves participants del Programa Young Talent i 3 del Programa Academy,  ambdós creats per impulsar el talent jove, així com 11 clarinetistes ebrencs.

Les entrades es poden adquirir al web deltachambermusicfestival.com.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 63

Últimes notícies