HomeSense categoriaLa Cala aprova un pressupost d’11,6 milions d’euros per al 2020

La Cala aprova un pressupost d’11,6 milions d’euros per al 2020

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar  ha aprovat el pressupost del 2020 que ascendix a 11,6 milions d’euros, un 3,61% inferior als comptes del 2019. El principal motiu d’este descens es deu al fet que el consistori calero deixarà d’ingressar 354.000 euros de l’IBI de l’AP-7, ja que amb la finalització de la concessió la via ha passat a ser de titularitat del Ministeri de Foment “que està exempt de pagar l’IBI”, va explicar l’alcalde, Jordi Gaseni (ERC) al ple. “La fi de la concessió de l’autopista és una alegria per la gratuïtat que suposa per als usuaris però a la vegada suposa una dificultat econòmica per a l’Ajuntament”, va dir Gaseni al ple, celebrat el passat 20 de desembre.

Pel que fa a l’endeutament de l’Ajuntament a finals del 2020, se situarà al 106,52%, una xifra que s’incrementa fins al 156,66% al pressupost consolidat (que inclou les empreses municipals), ja que s’hi reflectix el deute de la residència d’avis. Una xifra de deute que en superar el llindar del 150% obligarà el consistori calero “a preparar un pla econòmic i financer”, tal com va reconèixer Gaseni.

L’alcalde va detallar també que el pressupost inclou a la partida d’inversions la compra d’un solar d’uns 100 m2, al costat de la Sala de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l’Ametlla i que es destinarà també a usos culturals i associatius. Els pressupostos també preveuen la compra d’una nau de 500m2 per a la brigada municipal. Segons Gaseni la partida d’inversions es veurà modificada pròximament amb la inclusió dels projectes subvencionats pel PUOSC de la Generalitat i el PAM de la Diputació de Tarragona. A més, al llarg del 2020 s’executaran treballs de  millora del clavegueram en diversos carrers de la població, unes obres que es van incloure als pressupostos del 2019 a través d’una modificació pressupostària al mes de novembre.

Els pressupostos del 2020 es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i Entesa per la Cala) i el vota en contra de Junts per l’Ametlla i Ciutadans.  “Són uns pressupostos continguts amb compra de patrimoni i que garantixen el funcionament de l’administració”, va insistir finalment Gaseni. 

Tant Junts com Ciutadans van retraure al govern municipal que no se’ls haja tingut en compte a l’hora de confeccionar els pressupostos i que la documentació dels comptes del 2020 se’ls la fes arribar només 48 hores abans del plenari. Segons el portaveu de Junts, Joan Pere Gómez, el govern “ens ha obligat a votar-hi en contra”, ja que a més de no haver participat en l’elaboració considera que els comptes mantenen “l’evolució negativa dels darrers anys” i ha recordat que “el deute continua sent elevadíssim”. Per part de Ciutadans, el seu portaveu, Josep Maria Figueres, va criticar les formes en què el govern va presentar els pressupostos a l’oposició: “en 48 hores és impossible estudiar-s’ho bé”, va lamentar.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 77

Últimes notícies