HomeEnergiaLa Cambra de Comerç de Tortosa impulsa amb els ajuntaments la creació...

La Cambra de Comerç de Tortosa impulsa amb els ajuntaments la creació de la Comunitat Energètica Local

Les comunitats energètiques d’àmbit local o territorial estan adquirint durant els darrers mesos una especial rellevància en promoure inversions sobre les cobertes dels edificis municipals, amb la finalitat de generar energia i compartir-la amb els veïns. La iniciativa pot incorporar també un pla d’instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics entre altres propostes. Aquesta forma d’autogeneració d’energia renovable, que pot arribar a interessar a sectors industrials que no són electrointensius, pot fer-se gràcies als avanços tecnològics actuals que permeten integrar-ho al sistema general.

A la primera reunió de treball van assistir representants de divuit ajuntaments de l’àrea cameral, alcaldes i tècnics, i es va comptar amb la participació de José Andrés Palacios, director de la Cambra de Navarra, entitat impulsora de diferents projectes CEL. Segons Palacios, associacions d’aquest tipus, sense finalitat de lucre, “suposen l’èxit de la sinergia publicoprivada, que s’ajusta als paràmetres europeus reunint cambres de comerç, indústries, administracions locals o clústers empresarials per generar riquesa al territori”Amb la fórmula que es planteja les famílies poden obtenir un percentatge d’autoconsum directe i la resta d’abastiment és cobert amb la compra d’energia en conjunt per la comercialitzadora escollida pels socis, aconseguint  així una considerable reducció del preu.

Per a Francesc Faiges, president de la Cambra de Tortosa“es tracta d’un projecte d’energia renovable per contribuir a la sostenibilitat, empoderant als veïns i establiments comercials com a usuaris i autoconsumidors i anar incorporant progressivament iniciatives relacionades en la transició i generació d’energia per contribuir amb l’objectiu d’arribar a la neutralitat climàtica en la Unió Europea al 2050”. Per a Faiges resulta important tenir als ajuntaments  des de l’inici participant activament en la fundació de la CEL, “com és el cas de l’ajuntament de Tortosa que és  el que compta amb el major volum poblacional i d’edificis de tota l’àrea cameral. Però parlem d’un projecte on totes les poblacions podran participar en la mesura que creguin convenient”.

S’espera que durant els pròxims dies puguin sumar-se al projecte el màxim d’ajuntaments de l’àrea cameral i així poder presentar un projecte comú a la pròxima convocatòria del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) -organismo adscrito al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 60

Últimes notícies