HomePolíticaLa candidatura Salvem Lo Monument que es presenta a Tortosa explica el...

La candidatura Salvem Lo Monument que es presenta a Tortosa explica el seu programa electoral

Salvem Lo Monument, l’agrupació d’electors impulsada per COREMBE i Tortosins pel Monument, ha presentat el seu programa electoral per a les properes eleccions municipals.

Segons explica en un comunicat de premsa l’alcaldable per Salvem Lo Monument, Rubén Espuny, afirma que “des del primer dia vam dir que portaríem més propostes al programa a banda de la defensa del Monument, que és el nostre objectiu principal”. Així mateix, ha manifestat que les mesures que proposen per a Tortosa “són realistes i es poden dur a terme durant els propers quatre anys”, perquè no tenen la intenció de “fer volar coloms com fan altres”. També ha dit que aposten per la construcció tant del nou hospital com del tercer pont, “perquè són dues infraestructures bàsiques que necessitem i ens mereixem, però el més segur es que no seran una realitat en els pròxims anys perquè fa temps que no s’estan fent les coses bé”.

En paral·lel a la conservació, rehabilitació i il·luminació permanent del Monument, Espuny ha afirmat que pretenen crear un Centre de Reinterpretació de la Batalla de l’Ebre perquè “la història no es pot canviar i el que s’ha de fer és explicar què va passar i aprendre del passat, promovent els valors de la pau i la concòrdia”.

Pel que fa a altres línies d’actuació, des de Salvem Lo Monument volen millorar la mobilitat en cotxe per la ciutat creant noves places definitives i gratuïtes d’aparcament, especialment als barris que en els últims anys n’han perdut.

En clau econòmica i per atraure talent a la ciutat, proposen la implantació de nous estudis al Campus Terres de l’Ebre de la URV, donar un nou impuls als polígons industrials Baix Ebre i Catalunya Sud, i també el promoure el comerç local, ja que Espuny ha afirmat que “el comerç tortosí porta anys sense poder aixecar el cap”.

Per una altra banda, proposen dignificar i cuidar el patrimoni de la ciutat, com el recinte emmurallat, així com també rellançar la rehabilitació i conservació del nucli antic.

Pel que fa a l’espai públic, aposten per l’arranjament de les voreres deteriorades i l’eliminació de les barreres arquitectòniques que afecten negativament a la mobilitat per la ciutat, així com també rebrotar el Parc Teodor González i altres espais verds com els Jardins del Princep, i posar més ombres a la via pública per a fer lo més suportables possibles els calorosos dies d’estiu. En aquesta línia, Espuny ha criticat “les obres electoralistes que s’estan duent a terme a la ciutat a última hora abans de les eleccions“.

En relació amb el riu Ebre, volen netejar i fer un millor manteniment de les vores del riu, i també pretenen impulsar la navegació fluvial a nivell turístic i esportiu.

Per últim, incorporen al seu programa electoral un augment de la vigilància policial tant de dia com de nit, especialment a les zones més conflictives, i la millora de l’enllumenat públic als llocs més foscos de la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 64

Últimes notícies